5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

NKÜ'ye yapay tırmanış duvarı

TRAKYA'NIN İLK BÜYÜK YAPAY TIRMANIŞ DUVARI NKÜ'DE HİZMETE GİRDİ

Trakya'nın ilk büyük yapay tırmanış duvarı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) spor salonunda hizmete girdi.

NKÜ Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu bünyesinde Trakya'nın en büyük yapay tırmanış duvarı açıldı. Yerleşke içinde yeni yapılan spor salonunun bir bölümüne kurulan tırmanış duvarı, üniversite öğrencileri kadar, dağcılıkla ilgilenen Tekirdağlılar için de ilgi odağı oldu. Öte yandan geçtiğimiz günlerde milli tırmanış sporcusu ve eğitmen Zorbey Aktuyun tarafından tırmanış duvarında üç günlük bir eğitim verildi. Eğitime hem öğrencilerden, hem de vatandaşlardan yoğun ilgi olduğu belirtildi. Aktuyun, katılımla

ilgili, "İlk kez bu kadar kalabalık bir ekibe eğitim veriyorum, Tekirdağ bu açıdan benim için unutulmaz oldu" açıklamasında bulundu.

Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu danışmanı Araştırma görevlisi Hüseyin Sarı ise, üniversite yönetimine teşekkür ederek, "Bu duvar, Trakya'nın ilk büyük tırmanış duvarı. Verdiğimiz eğitim de yine Trakya'da bu anlamda verilen ilk eğitim olma özelliğini taşıyor. Dağcılık sporu Tekirdağ'da ve özellikle üniversitemizde büyük bir potansiyele sahip. Bize bu imkanı sundukları için rektörümüz Sayın Prof. Dr Nizamettin Şenköylü, manevi desteklerinden dolayı da Toprak Bölüm başkanı Prof Dr.

Turgut Sağlam hocamıza ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çelen'e minnettarız. Biz de bu ilgiye ülke çapında tırmanış sporcuları yetiştirerek layık olmaya çalışacağız" dedi.

Yapay tırmanış duvarının resmi açılışının, spor salonu ile birlikte yapılacağı öğrenildi.

TRAKYA'NIN İLK BÜYÜK YAPAY TIRMANIŞ DUVARI NKÜ'DE HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 18:24:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?