3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

O da artık tescilli!

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi Çerkezmüsellim beldesinde yapılan köfte Çerkezmüsellim köftesi olarak tescillendi.

Hayrabolu’nun Çerkezmüsellim beldesinde yapılan Çerkezmüsellim papuç köftesinin ismi ‘Çerkezmüsellim Köftesi’ olarak tescillendi.

İşletmelerinde 1982 yılından bu yana üretilen Çerkezmüsellim papuç köftesinin markasının tescillendiğini ifade eden İşletme sahibi Mahmut Yalçın, “İmalatını kendi ürettiğimiz ve genç danaların etlerinden özel baharat karışımıyla imal ettiğimiz köftemizin ünü artık Trakya’yı açtı. Üretimini yaptığımız köftemize Trakya’mızın birçok yerinden büyük talep geliyor. Öncelikle müşterilerimiz beldemize gelerek 350 kişilik lokantamızda köftemizi her zaman yiyebilirler. Hatta bazı firmalar toplantılarını lokantamızda yaparak, beldemizin isminin duyulmasında etkili oluyor.” dedi.

Yalçın, köftelerinin isminin şimdilerde Trakya’yı aşarak tüm yurtta duyulduğunu kaydederek şöyle konuştu: ” Bahar mevsimiyle birlikte lokantamıza papuç köftemizi yemeye Konya’dan, Bursa’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İzmir’den ve diğer illerimizden misafirlerimiz geliyor. Lokantamızda köftemizin yanı sıra kaşarlı, satır köfte ile özel imalatımız olan sucuklarımızı da müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca müşterilerimiz damak tadına bayıldıkları köftelerimizi ambalajlı olarak alarak memleketlerine, sevdiklerine de götürüyorlar.”

Yalçın, Sadece Çerkezmüsellim'de bulunan işletmelerinde, Türk Patent Enstitüsü tarafından köftelerinin marka tescilinin yapıldığını, lokantanın yanı sıra Hayrabolu Belediye Hal çarşısında açtıkları et sitesinde de papuç köfte satışının yapıldığını ifade ederek, Çerkezmüsellim Papuç köftenin kilogramını 26 TL’den, kaşarlı ve satır köftenin kilogramını 28 TL’den satıldığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2012 Cuma 09:33:33
Güncelleme :22 Haziran 2012 Cuma 09:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?