5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

O müdür mülk zengini çıktı

Vergi kaçırdığı iddiasıyla hakkında idari ve adli soruşturma başlatılan Tekirdağ Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü 36 yaşındaki Züleyha P.'nin, İzmir ve Diyarbakır'da 1'er apartman dairesi, Tekirdağ'da 2 villası ile 3 villada hissesi, Ankara'da ise 1 arsası bulunduğu ileri sürüldü.

Eşi de memur olan Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P. hakkında, müteahhitten arazi karşılığı aldığı lüks villayı 180 bin liraya sattığı ve villanın satışını 10 bin lira göstererek vergi kaçırdığı iddiası üzerine Maliye Bakanlığı inceleme başlattı. İnceleme sonunda hazırlanan raporda vergi kaçırdığı öne sürülen Züleyha P. hakkında, savcılık ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı soruşturma açtı.

Maliye Bakanlığı Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem, Züleyha P. hakkında hazırladığı raporda, alıcı ve satıcı beyanlarına göre villanın 180 bin liraya satıldığını belirtti. Raporda, 180 bin liraya satılan evin, daha az vergi ödemek için 10 bin liraya satılmış gösterildiğine yer verildi. Raporda alıcı ve satıcının taşınmazın satışını 10 bin lira göstererek, 8 bin 923 liralık vergi kaybına neden olduğu açıklandı. Ayrıca satıcı ve alıcının tapu kayıt işlemleri sırasında bedeli eksik beyanından dolayı, Harçlar Kanunu'na göre de 2 bin 542 lira alıcı ve satıcının ayrı ayrı ziyana sebep olduğu belirtildi.

MÜLK ZENGİNİ ÇIKTI

Soruşturma sonucu Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Muharrem P. ile evli Züleyha P.'ın gayrimenkul zengini olduğu öne sürüldü. Züleyha P.'nin adına kayıtlı olan taşınmazlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'na 2009 yılında yaptığı mal beyanında da yer aldı. Züleyha P. mal beyanında üzerine olduğu taşınmazları çalışarak aldığını söyledi. Züleyha P.'nin beyanındaki mülklerini tapu kayıtları da doğruladı.

Züleyha P.'nin mal beyanında adına kayıtlı olan 1994 yılında İzmir Atatürk Mahallesi'nde bekar olduğu dönemde aldığı apartman dairesi, 2004 yılında görevli olduğu Diyarbakır'da TOKİ'den aldığı bir dairesi, 2005 yılında düğün takıları ile aldığını söylediği Ankara Bağlum'da 500 metrekareye yakın bir arsasının olduğu saptandı. Ayrıca adına kayıtlı Tekirdağ'da 2007 yılında arsa karşılığında aldığı 1 villası ve 3 villada yüzde 50 hissesi olduğu belirlendi.

Züleyha P.'nin soruşturmaya neden olan villasını 180 bin liraya Hüseyin Toprak'a sattığı belirtildi. Züleyha P.'nin ayrıca merkeze bağlı Barbaros Beldesi'nde 13 Mayıs 2008 tarihinde 60 bin liraya aldğı deniz kenarında villasının bulunduğu belirlendi. Mal beyanlarında şu ana kadar Züleyha P.'nin eşinin adına kayıtlı mal varlığının olmadığı kaydedildi.

Züleyha P.'yle görüşmek isteyen gazetcilere sekreteri ‘izinli' olduğunu söyledi.

...
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 12:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?