22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Öğrencilere diş sağlığı taraması

Tekirdağ Belediye Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği diş sağlığı taraması Safiye Osman Çeliker İlköğretim okulunda başladı. 

Tekirdağ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği ilköğretim okullarına yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Eğitim Günleri'nin 3'ncüsü Safiye Osman Çeliker İlköğretim okulunda start aldı. Diş sağlığı taramasının ilk gününe Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Belediye Başkan Yardımcıları Mürsel Özcan, Mesut Demir, Recep Erol ve Fevzi Kıran, Belediye Sağlık işleri Müdürü Dr. Sait Türkistanlı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, öğrencilerin eğitiminin yanı sıra sağlıklarını da düşündüklerini belirterek, "Öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtarak onların dikkatini diş sağlığına çekmek istiyoruz. Merkezdeki bütün ilköğretim okullarında öğrenciler ağız ve diş taramasından geçirilecek ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 30 bin adet diş macunu ile diş fırçası dağıtılacak" diye konuştu. 

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın bu yıl 3'ncüsünü düzenlediği diş sağlığı taraması 14 Ocak 2008 tarihine kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 10:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?