5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Öğretmen azarlayınca...

ÖĞRETMENİNDEN AZAR İŞİTEN 2 ÖĞRENCİ İNTİHARA KALKIŞTI

Tekirdağ'da 2 kız öğrenci, öğretmenlerinden azar işitince hap içerek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılan öğrenciler, mideleri yıkandıktan sonra taburcu edildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen Perşembe günü Tekirdağ Hürriyet Mahallesi Şehit Piyade Er Ercan Ay İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Ö.A. ve H.K., matematik dersindeki proje ödevlerini eksik yapınca öğretmenleri B.B. tarafından azarlandı. Öğretmen ayrıca durumu kızların ailelerine anlattı. Yaşananları ailelerinin de öğrenmesi üzerine korkuya kapılan iki arkadaş, H.K.'nin Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde anne ve babasının dışarıda olduğu sırada çok sayıda hap içti. Eve gelen H.K.'nın annesi, yerde boş ilaç kutusu ve kızları yarı baygın görünce 112'ye haber verdi. Kızlar eve gelen sağlık ekiplerini yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Midesi yıkanan Ö.A. ve H.K. daha sonra taburcu edildi. Hastanede polise ifade veren iki kız öğrenci, "Öğretmenimiz ödevimizi yapmadığımız için bize bağırdı. Babalarımıza bizleri şikayet etti. Biz de ailelerimizden dayak yeriz korkusuyla intihar etmek istedik" dedi.

Tekirdağ Milli Eğitim İl Müdürü Üner Dilek ise, "İntihardan sonra 2 müfettiş görevlendirip soruşturma başlattık. Müfettişlerimiz olayı enine boyuna soruşturuyor. Soruşturma sonunda iki kız öğrencinin niçin intihara kalkıştığı ortaya çıkacak" dedi. Olayla ilgili Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 19:46:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?