5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Okumak için Başbakan'a mektup yazdı

BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZIP, OKUMAK İÇİN YARDIM İSTEDİ

Tekirdağ'da girdiği Liseye Geçiş Sınavı'nda (LYS) Bilecik'i kazanan 15 yaşındaki Sebahat Ihlamur, okuyacak maddi gücü olmadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi.

Alınan bilgiye göre, Malkara ilçesi Yeni Mahalle'de kötü durumdaki tek katlı evlerinde, ev hanımı annesi Vahide Ihlamur (42), işsiz ve çalışamayacak durumda olan babası Hüseyin Ihlamur (56) ve ilköğretime giden kardeşi ile birlikte yaşayan Sebahat Ihlamur, bu yıl Şair Nevi İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu. Genç kız, Liseye Giriş Sınavı'nda (LYS) Bilecik Söğüt Ertuğrul Gazi Sağlık Meslek Lisesi'ni kazandı. Ancak ailenin maddi durumu olmadığı için Sebahat Ihlamur'un okuma hayalleri sonuçsuz kaldı. En büyük

hayalinin hemşire olmak olduğunu söyleyen Sebahat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine yardım etmesi için mektup yazdı.

Mektubunda 4 kardeş olduklarını anlatan Sebahat Ihlamur, "Bir ağabeyim asker, bir ağabeyim evli ve bir kardeşim ilköğretim okulunda okuyor. Ve ben de ilköğretim okulundan mezun oldum. LYS'de Bilecik Söğüt Ertuğrul Gazi Sağlık Meslek Lisesi'ni kazandım. İlköğretim okulunda 8 yılım hep başarılarla doluydu. Babam sadece kış aylarında kalorifer kazanı yakarak bizlerin geçimini sağlamaya çalışıyor. Yaz aylarında, yaşlı olmasından dolayı ağır işler yapamıyor. Bırakın bizlerin okul masraflarını karşılamayı,

zaman zaman evimizde aç yatıp aç kalkıyoruz. Ben okumak istiyorum. Hayatımı kazanarak ailemin bütçesine yardımcı olmak istiyorum. Maddi durumları olmayıp, okumak isteyen her öğrencimize yardım ellerini uzatmalarını istiyorum" diye yazdı.

Sebahat Ihlamur, tek umudunun Başbakan Erdoğan olduğunu ifade ederek, "Benim babam hasta olduğu için para bulup beni başka bir kentte okutamıyor. Başbakan bana yardım ederse okuyup, ülkeme hizmet etmek istiyorum. Çocukluktan beri en büyük hayalim hemşire olmak. İstediğim okulu kazandım ancak gidemiyorum. Okul yatılı değil ve benim orada yurtta kalmam lazım. Ancak bizim bazı günler ekmek alacak paramız bile yok. Ne olur Tayyip amca bana yardım et. Okumak istiyorum" dedi.

Sosyal güvencesi ve maddi imkanı olmadığını belirten baba Hüseyin Ihlamur da, "Kızımın okumasını çok istiyorum. Tek isteğim budur. Ayaklarım sakat, çalışamaz haldeyim. İki göz odada 30 metrekare evde yaşıyoruz. İmkanım olsa okutmaz mıyım? Ama yok işte elimden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZIP, OKUMAK İÇİN YARDIM İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:29:03
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 20:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?