3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Ölüm yolculuğu için 4 bin dolar

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki bir kamyonette ölüme terk edilen Burma uyruklu kaçakların İpsala Sınır Kapısı'na gidebilmek için insan kaçakçılarına kişi başına 4 bin dolar ödedikleri ortaya çıktı.


Malkara'ya 3 kilometre kala kamyonet sürücü tarafından ölüme terk edilen kaçaklardan 18'i havasızlıktan kamyonet içerisinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan kaçaklar 5 gün boyunca ifade verdi. İngilizce bilmedikleri için ifade işlemleri 5 gün süren kaçaklar işlemlerinin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar ve Pasaport Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tekirdağ'ın merkeze bağlı Kayı Köyü'nde barınmaevine dönüştürülen ilköğretim okul binasına yerleştirilen kaçaklar evlerine gidecekleri tarihi bekleyeme başladı. Avrupa ülkelerine gitme umudu ile İstanbul'da insan kaçakçılarına inanan Burma uyruklu vatandaşların kişi başına 4 bin dolar ödedikleri ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınan Burmalı kaçakların kamyonete İstanbul'da bindikleri öğrenildi. İfadelerinde arkadaşları için çok üzgün olduklarını ve kamyonet içerisinde can pazarı yaşandığını anlatan kaçaklar, kamyonet sürücüsünün kendilerini bırakarak kaçtıklarını söyledi. Kamyonet içerisinde altta ve havasız kalan arkadaşlarının ölümlerini çaresizce izlediklerini aktaran Burmalı kaçaklar, tek amaçlarının daha rahat ve iyi yaşayacakları Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu söyledi.


Kayı Köy'deki barınmaevinde ülkelerine gidecekleri tarihi bekleyen kaçakların tüm ihtiyaçları Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. 24 kişi taburcu edilerek barınmaevine yerleştirilirken, bir kişinin tedavisine devam edildiği öğrenildi. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tutulan Burma uyruklu kaçağın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca olayla ilgili olarak kamyonet sürücünün her yerde arandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?