16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Önce karınlarını doyurdular sonra kasayı soydular

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesinde bir lokantanın camını kırarak içeriye giren 13 ve 14 yaşındaki 2 çocuk, önce mutfakta bulunan yemekleri yiyerek karınlarını doyurdu, daha sonra da çelik kasada bulunan 18 bin YTL'yi alarak kaçtı. Bin YTL'lik cep telefonu almak isteyince, işyeri sahibinin şüphelenerek polise bildirmesi sonucu yakalanan 2 kafadar, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Islah Evi'ne gönderildi..

Olay önceki gece Sağlık Mahallesi'ndeki Maşallah Çakırkaya’ya ait Maşallah Lokantasında meydana geldi. Gece saatlerinde lokantanın camını kırarak içeriye giren 13 yaşındaki C.A. ile 14 yaşındaki S.D. önce mutfakta bulunan yemekleri yiyerek karınlarını doyurdu. Daha sonra yazar kasanın çekmecesindeki çelik kasanın anahtarını alan iki kafadar, kasayı açarak içinde bulunan 18 bin YTL para ile bir ruhsatlı tabancayı alarak kaçtı.

BİN YTL'LİK TELEFON ALMAK İSTEDİLER

Sabah işyerinde geldiğinde soyulduğunu anlayan lokanta sahibi Maşallah Çakırkaya hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptığı incelemenin ardından hırsızlık zanlılarını aramaya başladı. Bir cep telefonu bayiinden bin YTL değerinde telefon almak isteyen zanlılar, işyeri sahibinin şüphelenerek polise bildirmesi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

İfadelerinde çaldıkları paranın 6 bin 500 YTL’sini harcadıklarını belirten iki zanlı, paranın kalanı ile tabancayı, sakladıkları dere kenarından çıkartarak polise teslim etti. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan C.A. ve S.D. tutuklanarak Tekirdağ Islah Evi'ne konuldu.



DHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 14:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?