4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Onların derdi vatandaş değil yandaş

KEMAL KILIÇDAROĞLU TEKİRDAĞ'DA HALKA SESLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, "Bizimle AKP arasındaki fark siyahla beyaz gibidir" dedi.

Tekirdağ'da miting düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. Öncelikle, YGS'de yaşanan şifre tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e istifa çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "O koltuğunda oturursa 1 milyon 700 bin çocuğumuz ailelerine sesleniyorum. Sizin çocuklarınızın geleceğini ve umudunu çözen o insanların şifresini bozun. O insanları 12 Haziran'da sandığa gömün" dedi.

Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, çiftçinin kullandığı mazotu 1.5 lira yapacağı sözünü verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, halk için çalıştıklarını belirterek, "İlk dört ay içinde çiftçinin traktöründe kullandığı mazotu 1.5 lira yapacağız. Biz çiftçinin alın terine değer veriyoruz. Buna da itiraz ediyorlar. Yandaşların için kullanmıyorsan bu ülkede para var. Biz parayı halk için kullanacağız" diye konuştu.

Emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, emeklilerin istemeleri halinde partiyi tek başına iktidara getirebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "9 milyon emekli var, eşleriyle birlikte 18 milyon. İsteseler bir partiyi tek başına iktidara getirirler. Bütün emeklilere sözüm, size milli gelir artışından pay vereceğim. Emekliyi memleketin birinci sınıf vatandaşı yapacağız. Emeklinin yıllardır umutla beklediği bir yasayı halkın iktidarında biz çıkartacağız. Bizim dışımızda, gençlerin sorunlarıyla, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın sorunuyla ilgilenen başka parti yok. Bizim bütün projelerimiz insan odaklıdır" diye konuştu.

Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz isteriz ki bu ülkede herkes yasalara göre çalışsın, üretsin, emek harcasın, iş güvencesi olsun. Bütün devlet hastanelerinde, bütün resmi kuruluşlarda taşeron işçiler var. Bu yükten de Türkiye'yi kurtaracağız. Bizim derdimiz vatandaş, onların derdi yandaş. Aramızdaki fark bu. Bizimle AK Parti arasındaki fark siyahla beyaz gibidir. Hükümet Tekirdağ için bir şeyler yaptı. Bunu da söylemek lazım. Tekirdağ'da yeni icra daireleri kurdular. Milleti borç batağına sürüklediler."

KEMAL KILIÇDAROĞLU TEKİRDAĞ'DA HALKA SESLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 15:34:04
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 10:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?