3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

OSB'de 9. fabrikanın temeli atıldı

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi'nde 9. tesis olarak beton prefabrik yapı elemanları üretecek fabrikanın temeli atıldı. Törende konuşan Kaymakam Ali Fuat Türkel, "Bu fabrikalar ilçenin geleceğine yatırımdır." derken Belediye Başkanı Şener Çelikayar da tersine göçün başlayacağını söyledi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dokuzuncu fabrikanın temeli atılırken konuşan Belediye Başkanı Şener Çelikayar, "Hayrabolu, işsizlik yüzünden kaybettiği nüfusunu tersine göç ile yeniden kazanıyor." dedi.

Hayrabolu OSB'de 9'uncu fabrikanın temeli törenle atıldı. Uzunköprü yolundaki OSB'de yapılan temel atma töreninde konuşan Kaymakam Ali Fuat Türkel, Hayrabolu'nun her konuda gelişmesine katkı sağlayacak Organize Sanayi Bölgesi'nde sevindirici ilerlemelerin olduğunu söyledi. Kaymakam Türkel, "İşadamlarımız ve sanayicilerimiz ilçemizdeki Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımlarını yapıyorlar. Bizler sanayici ve işadamlarımızın ilçemize ekonomik anlamda yapacakları yatırımlarını destekliyoruz. Burada yapılacak fabrikalar ilçenin geleceğine de yatırımdır. Fabrika inşaatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor." dedi.

Belediye Başkanı Şener Çelikayar da yaptığı konuşmada, OSB'nin bulunduğu Uzunköprü Caddesi'nde son zamanlarda gözle görülür bir canlanmanın dikkati çektiğini, birçok vatandaşın bunun farkında olduğunu belirtti. Çelikayar, şunları söyledi: "Trakya Prefabrik'in atmış olduğumuz bu temeliyle Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 9. tesisimizin faaliyet hazırlığı başlamış oluyor. Çalışmalar OSB'de hummalı şekilde sürüyor. İnşaatları tamamlamış işyerlerimiz de faaliyetlerine devam ediyorlar. OSB sayesinde Hayrabolu'muz hem ekonomik anlamda canlanacak hem de kaybettiği nüfusu tersine göç ile geri alacak. İnsanımız kendi ilçesinde kazanacak ve harcayacak."

Temeli atılan Trakya Prefabrik Yapı Elemanları İnşaat Sanayii Limited Şirketi'nin yetkilisi Kemal Menek de törende yaptığı konuşmada, beton prefabrik sanayi yapı elemanları üretimi yapılacak tesislerde yaklaşık 100 kişinin çalıştırılacağını, 2 bin 700 metrekarelik kapalı alandan oluşacak tesislerin ağustos ayı başında üretime başlayacağını belirtti. Trakya Prefabrik şirketinin tesislerinde, ana pazarın Marmara Bölgesi olduğunu, her türlü prefabrik fabrika kurulum, nakliye ve montajlarının yapılacağını kaydetti. Tesislerin temeline ilk harç ilçe kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Şener Çelikayar tarafından konuldu

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 23:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali gedik IP: 88.252.168.xxx Tarih : 26.06.2008 20:09:14

gercekten hayrabolu halkı fabrikaların acılmasını beklıyor kıralarda sürüklenmekten bıktı artık acılsın bun fabrikalar insanlar vatanına geri dönsün.gurbette sürünmekten bıktık artık.