15
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Parasızlıktan tedavisi yarım kaldı

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası 80 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşama dönen 10 yaşındaki Aydın Çetinkaya, kaybettiği hafızası ve kullanamadığı sol el ve sol ayağı nedeniyle okuluna devam edemiyor. 

Maddi imkansızlık nedeniyle tedavisi yarım kalan minik Aydın, tedavisinin tamamlanmasının ardından çok sevdiği okuluna geri dönmek ve büyüyünce doktor olmak istiyor.

Çorlu Ali Rıza Ahmet İşbilen İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencisi Aydın Çetinkaya, 13 Eylül 2005 günü öğretmeninin defterine yazdığı pekiyi notunu annesine göstermek için okuldan koşarak çıktığı sırada, Erdoğan Yılmaz’ın kullandığı otomobilin altında kaldı.

Kaza sonrası ağır yaralanan Aydın Çetinkaya hemen Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından araç sürücüsü Erdoğan Yılmaz’ın maddi desteği ile İstanbul’a sevk edilen minik Aydın, Amerikan Hastanesi'nde 20 gün yoğun bakımda kaldı. Hastanenin masraflarının ağır gelmesi nedeniyle daha sonra Üsküdar Akademi Hastanesi'nin yoğun bakımına yatırılan Aydın Çetinkaya, burada 60 gün kaldıktan sonra gözlerini açtı ve yaşama yeniden tutunmaya başladı.

SUÇSUZ BULUNAN SÜRÜCÜ YARDIMI KESTİ

Tedavi sırasında sonuçlanan mahkeme kararı ile suçsuz bulunan Erdoğan Yılmaz, aileye para yardımını kesti. Bunun üzerine inşaat işçisi olan baba Necmettin Çetinkaya ve ev hanımı anne Saadet Çetinkaya, hafıza kaybı yaşayan ve sol el ve sol ayağı tutmayan oğullarını maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneden çıkartarak, Sağlık Mahallesi Yeşiltepe küme sokakta bulunan evlerine götürdü.

Kaza sonrası 10 yaşındaki oğlunun 80 gün yoğun bakımda kaldığını belirten anne Saadet Çetinkaya, “Şimdi oğlum yaklaşık 1 yıldır evde. Zaman zaman Devlet Hastanesi'ne fizik tedaviye gidiyoruz. Oğlum hafızasını kaybettiği için sadece hatırlayabiliyor. Okula giden ablası ve ağabeyini gördüğü zaman ise bana ağlayarak, ‘Anne bu kıyafetten ben de giymek istiyorum’ diyor. Ben de ileride bu kıyafeti giyerek eski okul günlerine geri döneceksin oğlum diye teselli ediyorum. Eğer oğlumun başına bu olay gelmeseydi. Şuan 4’ncü sınıfta olacaktı” dedi.

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Oğlumun tekrar eski günlerine dönmesinin mümkün olduğunu söyleyen anne Çetinkaya, “Amerikan Hastanesi doktorları, tedavinin tamamlanmasının ardından Aydın’ın eski günlerine geri dönebileceğini söyledi. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için hastane ücretlerini karşılayacak gücümüz yok. Oğlumun bu halini gördükçe yüreğim sızlıyor. Bize yardım edilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan karadağ IP: 88.235.20.xxx Tarih : 24.03.2007 13:20:58
ALLAHın yardımını dilerim.maddi durumu iyi olanlara seslenerek yardım etmalerini diliyorum.ALLAH şifa versin.