3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Perinçek ifade vermeyi kabul etmedi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in şikayeti ile ilgili açılan davada ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. 

Perinçek'in eşi Şule Perinçek de, eşine 10 adımlık yerde kelepçe takılmasının Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirterek, "Gerçekler zaten ortada, bu davalardan da bir şey çıkmaz" dedi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in şikayeti üzerine açılan bir dava ile ilgili olarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden adliyeye gelmesi beklenen Perinçek, susma hakkını kullandı. Sabah saatlerinde Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz ile birlikte Tekirdağ Adliyesi'nde ifadesi alınacak olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in susma hakkını kullanarak adliyeye gelmek istemediği ortaya çıktı. 

Şule Perinçek de, eşini görebilmek üzere Tekirdağ Adliyesi'nde bir süre bekledi. Şule Perinçek, eşine geçen hafta adliyeye getirilişi sırasında kelepçe takılmasını eleştirerek, "10 adımlık yerde kelepçe takılması Türkiye'nin ayıbıdır. İsviçre'de bile kelepçe takılamadı. Türkiye'nin ayıbı, utancıdır. Bugün görüş günümüzdü. Doğu Perinçek ile sabah bir saat kadar görüştük. Buraya Tekirdağ Adliyesi'ne görüşten sonra ifade için getirileceğini söyledi. İfade vermeyi reddettiğini ve susma hakkını kullanmak istediğini bildirmiş. Talimatla ifadesi alınacaktı. Tekirdağ Adliyesi'nden buraya getirilip burada susma hakkını kullanmak istediğini söylemesi gerekiyormuş. Ben daha önceki getirildiği görüntüleri gördüm. Televizyondan biraz daha mesafeli olarak görünüyordu." 

Eşinin, Türkiye'de bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu hatırlatan Şule Perinçek, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün gidip İsviçre'de Türkiye'nin haklarını savunan bir insandır. İsviçre'de ona kelepçe takamadılar. Bunu başaramadılar şurada on adım için kelepçe taktılar. Bu bizim için ailevi, parti meselesi olarak görmüyoruz. Bu Türkiye'nin ayıbı utancıdır. Bu on adımlık yerde kelepçe vurmak. Esas kelepçe takılması gereken insanlar ne yazık ki elleri kollarını sallayarak dolaşıyor. İsterseniz tehdit ediyor deyin evet ediyorum ama görüyorum gelişmeleri. Yakında onlara takılması gerekenlere kelepçe takılacak. Esas takılması gerekenlere kelepçe takılacak. Türkiye'nin bunu böyle götürmesine imkan yok." 

Şule Perinçek, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile ilgili bir davadan dolayı ifadesinin alınmak istendiğinin bilgisini verdi. Perinçek, konuşmasına şöyle devam etti: "Çok ayrıntısını bilmiyorum ama basından izliyoruz. Ramazan Akyürek ile ilgili şeyler çıkıyor. Onunla ilgili ifade verecekti. Ama bu davaların sonucunda ne çıkar, bunlardan tahliye olurda sonra bunlardan başınıza bir iş gelir mi diye sorarsanız gördüğünüz gibi gülerek anlatıyorum. Bunun olması mümkün değil. Gerçekler zaten ortada, bu davalardan da bir şey çıkmaz." 

Şule Perinçek'in yanı sıra İP Tekirdağ Teşkilatından bazı partililer de adliyede bir süre Doğu Perinçek'in gelişini bekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?