3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Pilotların cesetlerine ulaşıldı

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında denizen düşen eğitim uçağının pilotları Hikmet Aral ile Lisa Şenel'in cesetlerine ulaşıldı.

Önceki haber

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında eğitim uçağının denize düştüğü bildirildi.
Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Ereğlisinin 2.5 mil açıklarında, eğitim amaçlı içinde 2 kişinin bulunduğu uçağın denize düştüğü ihbarını aldıklarını belirtti. Demiröz, polis ve sahil güvenlik ekiplerinin denizde düşen uçağı aradıklarını söyledi.

Tekirdağ Valiliği ise düşen eğitim uçağının İstanbul'un Hezarfen Hava alanından kalkış yaptığını ve Edremit'e gittiğini belirtti. Valilik, düşen uçağın pilotları Lisa Şenel ve Hikmet Aral'ı arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Uçağın bazı parçalarına ulaşıldı

Marmaraereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, ''Tekirdağ Sahil Güvenlik ve deniz polisi ekiplerimiz, uçağın bazı parçalarına ulaştı'' dedi.
Kaymakam Demiröz, arama çalışmalarının yapıldığı bölgede inceleme yaptı.
Demiröz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaraereğlisi açıklarında düşen eğitim uçağının aranmasına devam ettiğini söyledi.
Sahil güvenlik ekiplerinin uçağın bazı parçalarına ulaştığını anlatan Demiröz, ''Tekirdağ Sahil Güvenlik ve deniz polisi ekiplerimiz, uçaktaki kişilerin ayakkabılarına ve uçağın bazı parçalarına ulaştı. Henüz pilotlara ulaşamadık. Büyük bir ihtimalle uçak tamamen parçalandı. Hava muhalefeti nedeniyle düştüğünü tahmin ediyoruz. Uçağın düştüğü yer 25-30 metre derinlikte. Arama çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2012 Pazar 19:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?