3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Polisi şehit eden zanlıya ceza yağdı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 aylık polis memuru Metin Ak'ı öldürdüğü iddiasıyla bir yıldır yargılanan katil zanlısı R.A.'ya ceza yağdı. 

Şehit ettiği polis memuru için ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan zanlı, 6 polis memurunu da öldürmeye teşebbüs suçundan ayrıca toplam 80 yıl hüküm giydi. 

Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına bir yıldır tutuklu bulunan R.A. ile sanık avukatı katıldı. Duruşmadaki sakin tavırları ile dikkat çeken sanık R.A., hakkındaki sağlık raporu okundu. Katil zanlısı R.A. psikolojik sorunları olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek tedavi görmek istediğini ifade etmişti. Adli Tıp Kurumu'nda kontrolden geçen zanlı için 'sağlıklı' raporu çıktı. Bu konuda sessiz kalan sanığa duruşmada son sözleri soruldu. Sanık R.A., öldürmek amaçlı ateş etmediğini ve pişman olduğunu söyledi. Daha sonra mahkeme heyeti bir yıldır devam eden davanın kararını açıkladı. 

Heyet, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 aylık polis memuru Metin Ak'ı öldürdüğü gerekçesiyle R.A.'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca olay sırasında yaraladığı Fuat B. ve Ahmet E. isimli polis memurları ile diğer 4 polis memurunu öldürmeye teşebbüs suçundan her biri için 15 ila 20 yıl arası olmak üzere toplamda 80 yıl hapis cezası verdi. Mahkemeye heyetinin kararına ilk tepkiyi katil zanlısı R.A'nın eşi verdi. Cezaları çok bulan zanlının eşi, cezalarda indirim istedi. 

İstanbul ve Tekirdağ'da 'adam yaralamak ve çek-senet tahsilatı' iddialarıyla aranan Mesut A. ve Gökhan U.'nun Tekirdağ Aydoğdu Mahallesi'nde olduğunu belirleyen polis baskın yaparak 2 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar polis otosuna bindirildiği sırada baba R.A. ruhsatsız tabancası ile polis memurlarına ateş açmış ve 2 ay önce göreve başlayan 29 yaşındaki Metin Ak isimli polis memuru yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yaralanan diğer polis memurları Fuat Biçer ve Ahmet Ertan ise devlet hastanesinde tedavi altına alınmıştı. 

Şehit edilen 29 yaşındaki polis memuru Metin Ak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezunuydu. Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde ki 6 aylık eğitimin ardından 5 Ocak 2007 günü Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlayan Metin Ak, 28 Şubat 2007 sabahı şehit düşmüştü.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 14:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş IP: 88.236.19.xxx Tarih : 3.04.2008 11:25:39

adalet mülkün temelidir.yargıya olan güvencemiz tamdır.tam yerinde bi kaarar.orası ona mezar olsun.öldüğünde bile mumlayıp orada bekletsinler taki cezası bittiğine kadar.2088 yılında tahliye edilsin.toprak bile kaybetmez onun gibilerini..