5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Polisten esrar operasyonu

TEKİRDAĞ POLİSİNDEN İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Tekirdağ polisi, Çorlu'da faaliyet gösteren bir uyuşturucu şebekesini çökertti. Gözaltına alınan 3 zanlının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 36.5 kilo toz esrar ve sahte emniyet genel müdürlüğü personel kimlik kartı bulundu.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde uyuşturucu madde satan kişilere yönelik teknik takip yapan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, bu kişilere İstanbul'dan uyuşturucu temin edildiğini belirledi. Zanlıların kimliklerini belirleyen Tekirdağ polisi 10 aylık teknik takip sonucu İstanbul'da yaşayan M.Ş.D, R.M ve M.I.'yı gözaltına aldı. Aynı zamanda zanlıların ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gerçekleşen operasyonda 36.5 kilo toz esrar, 2 gram kubar esrar ve 1 adet M.Ş.D adına

düzenlenmiş sahte Emniyet Genel Müdürlüğü personel kimlik kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sorguya alındı. Zanlıların uyuşturucu maddeleri Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden temin ettikleri belirlendi.

Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, operasyonla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "10 aylık bir ekip çalışması sonucunda diğer birimlerden destek alarak operasyonu sonlandırdık. Bizim derdimiz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu illetten korunması ve bu vesile ile servet temin edenlerin karanlık işlerine son verilmesidir. Bu konuda ebeveynlere çok iş düşüyor. Tüm ebeveynler evlatlarının yakın takipçisi olmalı" dedi.

Tekirdağ'da 2009 yılında toplam 56 kilo esrar maddesi ele geçirildiğini ifade eden Çelikbilek, geçen yıl, 100 kök kenevir bitkisi, 250 gram eroin, 140 adet haşhaş bitkisi ve 50 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği sözlerine ekledi.

TEKİRDAĞ POLİSİNDEN İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 14:03:01
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 17:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?