5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Polisten kaçan mülteciler kaza yaptı

TEKİRDAĞ'DA MÜLTECİ OPERASYONU

Tekirdağ'da jandarma ekiplerinin "dur" ihtarlarına uymayarak kaçan 3 mülteci ve 2 Türk kılavuzun bulunduğu otomobil şehir girişinde başka bir otomobile çarparak durabildi. Kazanın ardından kaçan 5 zanlıdan 4'ü polis tarafından kısa sürede yakalanırken, Filistinli olduğu öğrenilen 1 kişi aranıyor.

Alınan bilgilere göre, yurda kaçak olarak giren 3 Filistinli mülteciyi Yunanistan'a kaçırma vaadi ile otomobillerine alan 2 Türk kılavuz İpsala Sınır Kapısı'na gitmek için yola çıktı. Kaçakları taşıyan 34 DS 4666 plakalı otomobilin ihbarını alan jandarma ekipleri, Edirne'nin Keşan ilçesi'nde yola bariyer kurarak kapattı. Yakalanacağını anlayan Türk kılavuzlar 3 mültecinin bulunduğu araçla Tekirdağ'a doğru kaçmaya başladı. Jandarma ekiplerinin uzun süre kovaladığı araç MOBESE kayıtlarına göre Tekirdağ'a girince polis otomobilin peşine düştü.

Yüzüncü Yıl Mahallesi Kumbağ kavşağına gelen ve aşırı hız yaptığı belirlenen kılavuzların otomobili önce 34 FRK 75 plakalı otomobile daha sonra orta refüje çarparak durabildi. Araçlarını yola bırakan Türk kılavuzlar ve 3 mülteci ise yaya olarak kaçmaya başladı.

Çok sayıda polis ekibinin katıldığı aramalarda tüm siteler ve metruk binalar kontrol edildi. Polis 2'si Filistinli mülteci olmak üzere toplam 4 kişiyi saklandıkları inşaatta gözaltına alırken, 1 Filistinli ise kaçmayı başardı. Duvar dibine diz çöktürülen zanlıların üst aramasını yapan polis ekipleri, kimlik ve pasaport bulamazken, ayakları ağrıyan zanlıları tek tek ayağa kaldırarak yürüttü.

Kimlikleri tespit edilemeyen mülteci ve kılavuzlar Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İki Türk kılavuzun 3 Filistinli mülteciyi İpsala Sınır Kapısı'na götürmek için kişi başı 5 bin dolar aldıkları öne sürüldü.

TEKİRDAĞ'DA MÜLTECİ OPERASYONU
TEKİRDAĞ'DA MÜLTECİ OPERASYONU
TEKİRDAĞ'DA MÜLTECİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 16:39:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 00:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?