3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Polonyalı müsteşardan yatırım çağrısı

Polonya Ticaret Müsteşarı Michal Mıerzwa, Polonya'nın ekonomisi ile yükselen bir değer olduğunu ifade ederek Tekirdağlı işadamlarını yatırım yapmaya çağırdı. 

Mıerzwa "Mobil sermayenin yüksek oranda iç piyasaya akışı yabancı yatırımcılara ülkenin cazibesi için makul bir kanıttır. Polonya ekonomisi yükselen bir değer. Tekirdağlı girişimcileri karşılıklı iş hacmini geliştirmeye çağırıyoruz" dedi. 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda Tekirdağlı işadamlarına yatırım fırsatlarını anlatan Polonya Ticaret Müsteşarı Michal Mıerzwa, ülkesinin Türkiye ile kültürel ve sosyal olarak çok benzerlikler gösterdiğini söyledi. Tekirdağlı işadamlarına bir sunum yapan Michal Mıerzwa, Polonya'nın Avrupa'da yükselen bir değer olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Polonya Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa, Türkiye ile Polonya'nın ekonomik açıdan birbirine benzer özellikler gösterdiğini ve ekonomik açıdan sürekli gelişen ülkeler arasında yer aldığına değinerek, iki ülkenin iş hacminin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Polonya'nın ekonomik istatistiklerini anlatarak Tekirdağlı iş adamlarını Polonya'da yatırıma davet eden Mierzwa, "Ülkemizde gelecek yıl 5.9'luk bir ekonomik büyüme öngörülüyor. Bu rakam diğer AB ülkelerinin ekonomik ortalamasının üzerinde. Kriz nedeniyle daralma yaşayan global ekonominin Türkiye ile üst seviyede bir ticari ortaklığa yaklaşmamız için fırsat olabilir" diye konuştu. Polonya'nın olağanüstü ticaret ve yatırım imkanı sunduğunu ve uluslararası ticarette güvenilir bir partner olduğunu belirten Mierzwa, "Niçin Polonya?" diye sorduktan sonra şunları kaydetti:
"Mobil sermayenin yüksek oranda iç piyasaya akışı yabancı yatırımcılara ülkenin cazibesi için makul bir kanıttır. 2007 yılında direkt yabancı yatırım girdisi 14 milyar Avro olarak kaydedilmiş ve 2008 yılında 15 milyar Avro, 2009 yılında ise 21 Avro ulaşması planlanıyor. Ülkemiz stratejik coğrafi konumu itibariyle, AB'nin özellikle Rusya ve Ukrayna gibi Türk firmalarının da aktif olduğu daha doğudaki marketlerde olan ticaretinde geçiş noktası olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yatırımda yüksek
verimlilik, nispeten düşük iş ve yaşam maliyetleri, Polonya pazarının büyüklüğü ve insan kaynakları-kalifiye iş gücünün mevcut olması gibi artı avantajları bulunuyor."
Müsteşar Mierzwa Polonya'nın, Türk girişimcilerine Avrupa'nın diğer ülkelerine oranla sorunları minimuma indirgenmiş bir işbirliği fırsatını sunduğunu da ifade ederek, "Polonya ekonomisi yükselen bir değer. Türkiye ekonomisi de artan bir ivmeyle büyüyor. İki ülke global krizi fırsata çevirebilir. Bu açıdan tüm Türk işadamlarını ve Tekirdağlı girişimcileri karşılıklı iş hacmini geliştirmeye çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?