3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Rüşvet' operasyonunda 4 tutuklama

Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi'nde düzenlenen rüşvet operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan Liman Başkanı Ahmet E. ve özel bir şirketin genel müdürü olan Engin Ö.'nün de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı. 

Liman görevlilerinin özel şirketin usulsüzlüklerine göz yumdukları ve karşılığında rüşvet aldıkları öne sürüldü. 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, aldığı bir ihbar üzerine Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesindeki limanı izlemeye aldı. Yaklaşık 2 ay süren teknik takip sonucunda limandaki bazı usulsüzlüklere karşı görevlilerin rüşvet aldığı belirlendi. Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi'nde eşzamanlı düzenlenen operasyonda Liman Başkanı Ahmet E., özel bir şirketin genel müdürü Engin Ö., Liman Başkanlığı'nda gemi denetim uzmanı olarak görev yapan Atılay Ö., özel bir firmanın acenteliğinde görev yapan Soner D. ile D.K., A.K., C.Ç., ve H.D. isimli şahıslar gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan zanlılar daha sonra Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi. Rüşvet iddialarını kabul etmeyen zanlılardan Liman Başkanı Ahmet E., özel bir şirketin genel müdürü Engin Ö., Liman Başkanlığı'nda gemi denetleme uzmanı olarak görev yapan Atılay Ö., özel bir firmanın acenteliğinde görev yapan Soner D. tutuklandı. Diğer 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Operasyonda Liman Başkanı Ahmet E.'nin denetim görevini ihmal ettiği, bazı usulsüzlüklere göz yumması nedeniyle karşılığında rüşvet aldığı iddia edildi. Engin Ö.'nün ise usulsüzlülerine karşı rüşvet verdiği, özel bir firmanın acentesinde çalışan Soner D.'nin işlemlerine karşılık rüşvet verdiği ve Liman Başkanlığı'nda gemi denetim uzmanı olarak çalışan Atılay Ö.'nün de rüşvet aldığı öne sürüldü. 

Zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı tarafından "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak ve örgüt üyesi olmak", "rüşvet almak-vermek", "görevi kötüye kullanmak", "denetim görevini ihmal" suçlamalarıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?