3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Rusya'ya inat 'nitratsız' domates

Kendilerine son derece güvenen satıcılar 'hormonsuz' ve 'nitratsız' yazdıkları domatesleri pazar tezgahlarında satışa sunuyor. 

Rusya'nın Türkiye'den yaş sebze ve meyve alımını 7 Haziran'dan itibaren durdurma kararı alması iç piyasada fiyatları düşürdüğü gibi tüketicileri de endişelendiriyor. Özellikle Rusya'nın domates konusunda kesin kararlı olması ihraç edilmeyi bekleyen 300 bin ton domatesin iç piyasaya yayılmasına neden oluyor. Bu domateslerin iç piyasaya yönelmesi ile fiyatlarda bir düşüş yaşandığını kaydeden Çorlu`daki vatandaşlar ve pazarcı esnafı durumdan şikayetçi görünmüyor. 

Vatandaşlar domatesteki artışın fiyatları düşürdüğünü bu nedenle memnun olduklarını kaydederken, satıcılar ise düşen fiyatlar nedeniyle daha çok satış yaptıklarını ve sürümden kazandıklarını söylüyor. 

Çorlu`nun semt pazarlarında tezgah açarak domates satışı yapan Ercan Azgın isimli esnaf tezgahına yazdığı 'hormonsuz' ve 'nitratsız' domates yazıları ile müşteri toplamaya çalışıyor. Domateslerini Çatalca`da yer alan kendi bahçelerinde ürettiklerini kaydeden Ercan Azgın; "Türkiye tarımda lider ülkelerden biridir. Üretilen ürünlerde bir kalitesizlik söz konusu olamaz. Bu durum ortaya neden atıldı bilmiyorum ama bizim sattığımız domatesler kendi üretimimiz. Bahçemizde yetiştiriyoruz ve satıyoruz. Nitratlı domates iddiaları işlerimizde bir durgunluğa sebep olmadı aksine artış bile söz konusu" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 16:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?