5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Sabriye Okkır: Eşim öldürüldü

KUDDUSİ OKKIR'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVA ERTELENDİ

Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan ve akciğer kanseri hastalığı nedeniyle tahliye edildikten 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede ölen Kuddusi Okkır'ın, ölümünde ihmali olduğu iddia edilen doktorların yargılanmasına devam edildi.

Okkır'ın ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle 15 doktor hakkında Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın duruşmasına devam edildi. Davanın altıncı duruşması bugün öğleden sonra görüldü. Duruşmaya Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, doktorlar ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyeti, Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilen dosyanın dönmediği ve dosyanın dönüşünün beklenmesine kararı ile duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabriye Okkır, "Ortamla 2.5 yıla yakın bir zaman geçti. Herkesin de bildiği gibi eşim öldürüldü. Bunu her zaman söylüyorum ve söyleyeceğim. Eşimin öldürülmesi faili meçhul bir cinayet değildi. Öldürenler, ölümüne sebep olanlar ortadalar. Hiç kimse hesabını vermek istemiyor" dedi.

Okkır, "İki buçuk yıl oldu eşim öleli ve bu ülkede tam yargım görülmedi. Ve şu an dava olacak diye bekliyorum. Danıştay'a itirazda bulundum. Davayı temyize gönderdim. Ben hakime sağlık nedeniyle tahliye istedim hakimden. Hakim sağlıktan ne kadar anlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 19:17:03
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 22:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?