3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Sağanak yağış vurdu!

Çanakkale ve Tekirdağ'da aşırı yağışlar sele dönüştü. Çanakkale'nin Lapseki ve Bayramiç ilçelerinde dereler taştı, çok sayıda ev su altında kaldı. Bazı vatandaşlar sel suyuna kapılmamak için ağaçlara çıktı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi de sağanağa teslim.

Çanakkale'de aralıklarla devam eden sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor. AA muhabirinin Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edindiği
bilgilere göre, dün başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, sabah 04.00'te etkisini artırdı. Şiddetli sağanak nedeniyle kentte metrekareye son 10 saatte 57,2 kilogram yağış düştü.

Sağanak nedeniyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Tekneler battı

Çanakkale-Bursa karayolunun Çan Köprüsü mevkisinde oluşan büyük su birikintisi, sürücülere zorlu anlar yaşattı. Bazı sürücülerin direksiyon hakimiyetlerini kaybetmelerine yol açan su birikintileri, trafik akışını da yavaşlattı. İlde Kepez beldesindeki dere taştı. Balıkçı barınağındaki bazı tekneler de battı. Dere üzerindeki köprünün tıkanması üzerine liman yolu sular altında kaldı. Belediye ekipleri, tıkanan köprüyü açma çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle dün aksayan deniz ulaşımı, normale döndü. Çanakkale ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkilileri, deniz ulaşımında herhangi bir sıkıntı bulunmadığını belirtti.

Yağış Bayramiç'i vurdu

Bayramiç ilçesinde de sağanak yağış sebebiyle Çamlık deresi taştı. İlçede bir çok ev ve iş yeri su altında kalırken, bazı köylere ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çamlık deresinin taşması sonucu ilçe merkezindeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Aniden bastıran sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bir anda yükselen sular karşısında çaresiz kaldı. Yağışın devam ettiği ilçede su tahliye çalışmaları yapılıyor. Bayramiç'e bağlı Yiğitler köyünde de Kursak çayının taşması neticesinde köyü ilçeye bağlayan yolu trafiğe kapandı. Domates ve biber tarlalarında çalışmaya giden vatandaşlar tarlalarında mahsur kaldı.

İki ev kısmen yıkıldı

Tepecik Mahallesi'nden geçen dere yatağının etrafında bulunan tek katlı iki ev, sel nedeniyle kısmen yıkıldı. Bu sırada evden çıkmaya çalışan Metin Öcalan'ın, ayağı kırıldı. Yiğitler köyü yolundaki Kurşak Çayı'nın taşmasıyla oluşan sel sularından kaçmaya çalışan 3 kişi, çıktıkları ağaçlarda mahsur kaldı. Dere kenarındaki ağaçların üzerinde mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye iş makineleri sevk edildi. Sel sularının kuvvetli olması nedeniyle iş makineleri de çalışma yapamadı. İlçe jandarma ekiplerinin, ağaçlarda mahsur kalanları kurtarmak için helikopter talebinde bulunduğu öğrenildi.

Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, yağıştan etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Yenidoğan, tarlalarda mahsur kalan bazı köylüleri kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Tekirdağ Çorlu da yağmura teslim

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de dün gece başlayan ve sabah saatlerinde hızını artıran sağanak yağmur yağışı cadde ve sokaklara göle çevirdi. Son 6 saatte metrekareye 22 kilogram yağış düşerken, çok sayıda araç yolda kaldı. Belediye hoparlöründen dere yataklarına yakın oturanlara "evleri boşaltın" anonsları yapıldı. Nusratiye Mahallesinde dere kenarında oturan vatandaşlar için anons yapan belediye "yağmur yağışı nedeniyle oluşabilecek sel felaketine karşı dikkatli ve duyarlı olunuz. Aynı zamanda su birikintilerini hissettiğiniz anda evlerinizi boşaltınız" şeklinde uyarı anonsları yaptı.

Çorlu'da yağmur yağışıyla birlikte çok sayıda rögar kapağı tıkanınca cadde ve sokaklar göle döndü. Lüleburgaz ve Edirne istikametine çevre yolunda yoğun su birikintisi nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar yağmur sularının işyerine girmemesi için büyük çaba harcadı.

AA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2012 Cumartesi 17:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 1.12.2012 18:37:04

carsambanin gelisi persembeden bellidir  yollar yol gibi degilse caddeler cadde gibi degilse kanal sistemleri kafamiza göre yapildi ise buyrun cenaze namazina dememek elde degil tabiki her seyi tam tamina yapsak ta afet gelirmi gelir ama bizdeki gibi bu kadar asiri olmaz 

bir kasabada kilit tasi yapimlari yapilmakta  aman allahim bu ne böyle yapim dememek elde degil trafik kurali yok iscilik yok  düzen nizam yok buna istisnaden   özürlü bir kisinin oturdugu  bir yolun kilit tasi yapilmasi icin iki seneden beri ugras verildi bakanlik valilik kaymakamlik belediye vs bayramdan önce iteleyerek kakaliyarak bu yola kilit tasi yapildi allah"ini seven bir gitsin baksin utanc verici bir yapim yav ben artik utanmak degil gurulanmak istiyorum  1-) 20-25 m. ve dar olan yolun sadece 8-10m- yapildi 2- yapilirken iscilik sifir normlar sifir 3- yarim yapilan kilit tasi yolun yarisina baraj gibi bent oldu simdi yagmur yagdi bu yarim yolun yapilmayan yerine  su doldu  oldu keban baraji gibi  vs. vs. 

 bu milletin vermis oldugu vergileri böyle sorumsuzca bilinsizce harcayan sorumlulara ne demeli  demekle olmuyor sistemde tikaniklik oluyor bu  durumda sikayet hakki doguyor gel gelelim avukat vs.mahkeme  parasi kisisellige düsüyor güc yetmiyor iste bu güce sosyal memleketlerde hükümet avukatlik gücünüde veriyor ver mahkemeye versin hesabini yapan yaptiran kisiler örnek bir karar cikar bundan her sorumlu korkar ve isi is gibi adam gibi takip eder ve yapar o zaman yagsin yagmur caksin simsek haril haril bu su nasil geldise öyle de gider  ama bizde yolu isi yapan küregi ve yarim kalan harcida orada birakir  parayi alir gider geri dönmemek üzere o bilrki bi is dsndik parayi veren sorumluda  hic isi kontrol etmeden  al parani  der o zaman buyrun burdan yeyin sözün bittigi yer herhalde bu olsa gerek