3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Sağlık işlerinden sıcak uyarısı

Tekirdağ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Sait Türkistanlı, özellikle 11.00-15.00 saatleri arasında çocukların, yaşlıların, kalp ve akciğer hastalarının risk altında olduğunu ifade ederek güneşli havalarda açık renkli ve bol pamuklu kıyafetler giyilmesi gerektiğini söyledi. 

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Sait Türkistanlı, hava sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği Tekirdağ'da vatandaşları sıcak havalara karşı uyardı. Özellikle 11.00-15.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılması gerektiğini ifade eden Dr. Sait Türkistanlı bu konuda en çok çocukların, yaşlıların, kalp ve akciğer hastalarının risk altında olduğunu söyledi. Dr. Türkistanlı, "Güneşe çıkmadan önce koruyucu krem sürülmesi gerekiyor. Yaz mevsiminde güneş çarpmaları ve sıcağın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri oldukça sık görülmektedir. Güneşin ultraviyole ışınları, özellikle cilt yanıklarına, ciltte yaşlanma ve kurumaya, cilt kanserine neden olmaktadır. Aşırı sıcak ve güneş, önlem alınmadığında insan sağlığını olumsuz etkileyebilir" dedi. 

Güneşli havalarda açık renkli ve bol pamuklu kıyafetler giyilmesini tavsiye eden Dr. Sait Türkistanlı, "Şapka ve güneş gözlüğü kullanın, şemsiyeden yararlanın, efordan kaçının, sindirimi kolay yemekleri tercih edin, ağır ve yağlı kızartmalardan kaçının, bol su için, meyve sebze ve salata tüketin, alkol kullanmayın, fazla kahve ve çaydan uzak durun, sık sık duş alın" diye konuştu. Türkistanlı ayrıca, müdahale gerektiren durumlarda hekime başvurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?