3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Sağlık Müdürlüğü'ndeki inceleme bitti

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. İlyas Çolak'ın görevinden alınması ile başlayan idari incelemenin tamamlandığını belirterek, "Devleti zarara uğratan memurlara cezaları verilecek" dedi. 

Tekirdağ'da, son 5 yıldır İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. İlyas Çolak, usulsüzlük iddiaları ile müfettiş incelemesi sonucu Tekirdağ Valiliği tarafından görevinden alınmıştı. Mayıs ayındaki bu ani kararın ardından başlatılan inceleme tamamlandı. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, yaklaşık 5 ay önce başlatılan 'usulsüzlük' incelemesinin tamamlandığını ve aralarında şube müdürü ve şeflerinde bulunduğu memurların savunmalarının alınacağını söyledi. Savunmaların ardından haklarında inceleme yapılan memurlara ceza verileceğini belirten Vali Doğan, "Sağlık İl Müdürlüğü'ndeki inceleme tamamlandı. Şimdi haklarında iddialar bulunan memurlar savunmalarını verecek ve daha sonra da cezaları verilecek" diye konuştu. 

İncelemeye tabi tutulan şube müdürleri, şef ve diğer memurların 'usulsüzlük', 'ihale yolu ile devleti zarara uğrattıkları' iddia ediliyor. 

Tekirdağ Valiliği, 5 Mayıs 2008 tarihinde müfettişlerin incelemesi sonucu 5 yıldır İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. İlyas Çolak'ı görevinden alarak yerine Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Uğur Çağlayan'ı atamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?