3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Sahtecilik operasyonu

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, çalıntı araçlara sahte ruhsat ve sahte plaka düzenleyen kişilere yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi jandarma komutanlıkları ekipleri, çalıntı araçlara sahte plaka ve sahte ruhsat düzenlediği öne sürülen kişilere yönelik “Araç 06” adı verilen operasyon düzenledi.

Ankara, İstanbul ve Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ile Çorlu ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında 2 polis memurunun da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Sahte plaka ve sahte ruhsat hazırladığı iddia edilen Menderes A'nın evinde yapılan aramada, sahte ruhsat yapımında kullanılan makine ile çok sayıda sahte plaka, polis ve savcı adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.

Marmara Ereğlisi Jandarma Komutanlığında sorguları tamamlanan 12 kişi, Çorlu Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

1'i polis memuru 3 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı. 9 kişi, mahkemeye gönderildi.

9 kişiden Menderes A, Murat K, Erdoğan D, Aysun K, Özkan B. ve Sabri S, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik, suç örgütüne üye olma ve örgüte isteyerek yardım etme” suçlarından tutuklandı. Aralarında 1 polis memurunun da bulunduğu 3 kişi ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

aa
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 18:39:15
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 18:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?