5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Şarköy Müftüsü açığa alındı

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi Müftüsü A.Ş. hakkında, ‘yardım paralarını zimmetine geçirdiği ve yolsuzluk yaptığı’ iddiası ile soruşturma açıldı. Soruşturmayı yürüten 2 müfettişin raporu doğrultusunda Müftü A.Ş. açığa alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 yıldır Şarköy Müftülüğü görevini yürüten A.Ş. hakkında zimmetine para geçirdiği ve yolsuzluk yaptığı iddialarıyla ilgili şikayetler gelmesi üzerine konunun araştırılması için 2 müfettiş görevlendirdi. 2 ay önce ilçeye gelen müfettişler, iddiaları araştırmaya başladı.

2 aylık çalışmasını tamamlayan müfettişler, hazırladığı raporda Müftü A.Ş.'nin zimmetine para geçirdiğini belirledi. Müftü A.Ş.'nin camilerden toplanan yardım paraları için düzenlenen tutanaklarda oynama yaptığını tespit eden müfettişler, toplanan yardımların evraklarda değişiklik yapılarak az gösterildiğini ortaya çıkardı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden yöntemle yüzlerce liranın zimmete geçirildiği saptandı.

VAKFI ZARARA UĞRATMIŞ
Müfettişler yaptığı araştırma sonunda aynı zamanda Diyanet Vakfı Şarköy Şube Başkanlığı'nı da yürüten Müftü A.Ş.'nin vakfı da zarara uğrattığını belirledi. Bir vatandaş tarafından Diyanet ve Mehmetçik vakıflarına bağışlanan 431'er metrekarelik arazinin, Mehmetçik Vakfı tarafından açık artırma usulü ile 51 bin TL'ye satıldığını, Diyanet Vakfı hissesinin ise 18 bin TL'ye satıldığını saptadı. Müfettişler hazırladığı raporda Müftü A.Ş.'nin arazi satışında vakfı zarara uğrattığını, satış ilanını ilçede 4 adet satılan bir gazeteye vererek, açık artırmaya kendi tanıdıklarının girmesini sağladığı kaydedildi.

2 aylık çalışmalarını tamamlayarak Ankara'ya dönen müfettişler hazırladığı rapor sonunda Müftü A.Ş.'nin zimmetine para geçirdiği ve yolsuzluk yaptığı iddiası ile açığa alınmasına karar verdi.

Şarköy Müftüsü A.Ş.'nin müfettişlerin yaptığı inceleme sonunda zimmet ve yolsuzluk iddialarıyla açığa alındığını kaydeden Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, “Olay diyanet camiası açısında çok üzüntü verici. Bu kurumları yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Müftü A.Ş. iddialar üzerine açığa alındı. Umut ederim ki arkadaşımız bu iddialardaki durumları yapmamıştır” dedi.

Boşalan Şarköy Müftülüğü görevine ise vekaleten Mustafa Köse atandı. İlçeden ayrıldığı belirlenen A.Ş.'e ise ulaşılamadı.

...
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 14:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?