3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Şarköy'de METEF Fuarı açıldı

Tekirdağ ve ilçelerinin katılımı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nın (METEF Fuarı) 9.'su Şarköy'de düzenlenen törenle açıldı. 

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde yapılan METEF Fuarı'nın açılışına Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nurettin Işık, Şarköy Kaymakamı Mümin Heybet, Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Şarköy Belediye Başkanı Can Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Murat Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Avrupa ülkelerindeki mesleki eğitimin çok önemli olduğunu ifade ederek Türkiye'deki mesleki ve teknik eğitimin yetersiz olduğunu söyledi. Vali Doğan, "Öğrencilerin hayata hazırlanması için mesleki eğitimin geliştirilmesi gerek. Ülke ekonomi ve sanayisinin gelişmesi için mesleki ve teknik eğitim çok önemlidir. Gençler bu fuarla sanayicilere üretime hazırız mesajı veriyor. Piyasada ara elaman bulmak çok zor ve bu zorluğun el birliği ile aşacağız" dedi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek ise fuara katılanlara ve destekte bulunanlara teşekkür ederek "Fuarda ilimizde bulunan mesleki liseleri, halk eğitim merkezlerinin tümü ve ilçemizde bulunan sanayi kuruluşlarının bazıları katılmışlardır. Fuara katılan ve bize her türlü desteği veren, belediyelerimize, okullarımıza, halk eğitim merkezlerine, resmi ve özel kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim. Fuarın hazırlanmasında emeği geçen, idaricilere, öğretmenlere ve bütün kişilere teşekkür ederim. Fuarın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu. 

Fuarda başarılı öğrenci ve öğretmenlere ödülleri Vali Doğan ve 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nurettin Işık tarafından verildi. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından ise Vali Doğan ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuar açılışı yapıldı. 11 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar açık kalacak olan METEF Fuarı'nda Tekirdağ'ın merkez ve diğer ilçelerinde eğitim veren mesleki liseleri, halk eğitim merkezlerinin tümü tarafından hazırlanan eserler bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 13:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?