15
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Şarköylü kızlara yuva

Milliyet gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin işbirliği sonucunda Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine işadamı Muzaffer Öztürk tarafından yaptırılan yurtta toplam 120 kız öğrenci barınacak.

Milliyet gazetesinin başlattığı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin destek verdiği "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası kapsamında, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine işadamı Muzaffer Öztürk tarafından yaptırılan 120 yataklı kız öğrenci yurdu törenle açıldı.
Öztürk tarafından, Camikebir Mahallesi Tavşanlı mevkiindeki Şarköy Anadolu Lisesi'nin de yer aldığı alana 600 bin YTL'ye Aydın İnşaat firmasına yaptırılan Çağdaş Yaşam Muzaffer Öztürk Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Şarköy Kaymakamı Mümin Heybet, Milliyet gazetesi yazarı Doğan Heper, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkân Saylan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Vali Doğan, Öztürk'e plaket verdi.
Türkiye'de hiçbir kızın "Baba Beni Okula Gönder" demeyeceği güne kadar okul ve kız öğrenci yurtları yaptırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Saylan, şunları söyledi:

Atatürk'ün kızları
'Milliyet gazetesinin başlattığı kampanya kapsamında eğitime destek vermeye devam ediyoruz. Böyle hayırsever işadamlarımız olduğu sürece sırtımız yere gelmez. Biz Atatürk'ün kızları olarak büyüdük. Bütün çocuklarımız da bunu hak ediyor. Bu ülkeden çok bilim insanı çıkacak.
Dernek olarak 26 bin kız öğrenciye ulaştık. Hedefimiz 100 bin kız öğrenci. Her köyün bir okulu ve yurdu olduğunda, eğitim kalitesi yükseldiğinde berdel ve töre cinayetleri duymayacağız. Bu kızlarımız Atatürk'ün kızı olmaktan başka bir şey düşünmeyecek."
Milliyet gazetesinin 2.5 yıl önce kızların okula gitmesi için "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasını başlattığını anımsatan Doğan Heper, "Birçok il ve ilçeye okul ve yurtlar kazandırıldı. Şu an mutluluktan tüylerim diken diken oldu. Bu kampanya, Türkiye'de tek bir kız öğrenci okulsuz kalmayana kadar devam edecek" dedi.
Vali Doğan, "İlçemize böyle bir yurt kazandırılması kızlarımızın eğitimine büyük katkı sağladı. Umarım, tüm il ve ilçelerimiz bizim yaşadığımız bu mutluluğu tadar" diye konuştu.

Atatürk'ün yolundayım
Hayırsever işadamı Öztürk, öğrencilere şunları söyledi:
"Sevgili kızlarım, ben 76 yaşındayım. Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdum. Hayatım boyunca hep çok çalıştım. Demir dökme yaptım, demirin sıcaklığında alın teri döktüm. Yaşlılığımda da kazandıklarımla bu ülkenin çocuklarına eğitim yuvası yaptırmak istedim. Hayatım boyunca Atatürk'ün açtığı aydınlık yoldan hiç ayrılmadım. Sizler de hiç ayrılmayın. Çok çalışın, büyük olun. Türkiye sizlerle yücelsin."

Pırıl pırıl odalar

Yurdun açılış törenine Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Şarköy Kaymakamı Mümin Heybet, Milliyet gazetesi yazarı Doğan Heper, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkân Saylan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törene katılanlar, açılış kurdelesini kestikten sonra da yurdu gezdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 11:14:00
Güncelleme :13 Kasım 2007 Salı 11:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?