3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Şehit Er son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır kırsalında terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada bayram sabahı şehit düşen Jandarma Komando Er Yalçın Gürbüz son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişinin katıldı. 

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Osmanlı Camii önünde düzenlenen törene Tekirdağ Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer, İl Jandarma Komutanı Ali İnlek, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Göktürk Gökbayrak, İlçe Müftüsü Mahmut Emin, Babası Mustafa, annesi Melek, ağabeyi Nurettin ve kardeşi Hafize ve binlerce vatandaş katıldı. 

Osmanlı Camii`nde ikindi namazının ardından şehit er Yalçın Gürbüz için cenaze namazı kılındı. Binlerce kişinin ellerindeki Türk bayrakları ile katıldığı törende terör lanetlendi. Şehit erin cenaze namazını İlçe Müftüsü Mahmut Emin kıldırdı. Emin, şehitlik şerbetini içmenin herkese nasip olamayacağını söyledi. 

Şehit Er Gürbüz`ün Türk bayrağına sarılı tabutu Mehmetçiklerin omuzlarında yükselince alanı dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan terörü lanetledi. 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Askere Uzanan Eller Kırılsın', 'Hepimiz Mehmet`iz, PKK`ya Yeteriz' şeklinde slogan atan vatandaşlar şehidi son yolculuğuna alkışlarla uğurladı.
İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İnlek`in elinden tuttuğu şehit annesi Melek Gürbüz, yürümekte zorlandı. Bir oğlu şehit olan anne Gürbüz`ü diğer oğlu Nurettin ile İl Jandarma Komutanı Ali İnlek teskin etmeye çalıştı. Binlerce kişinin alkış ve sloganları ile Atatürk Bulvarı`ndan geçen şehidin naaşı daha sonra omuzlardan indirilerek cenaze arabasına konuldu. 

Anne Melek ile baba Mustafa ile kardeşleri Nurettin ve Hafize`nin cenaze arabasındaki tabuta son kez dokunma çabaları yürekleri dağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 19:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 78.175.211.xxx Tarih : 2.10.2008 00:56:06

Ruhun Şad olsun Kahraman Mehmetçik...