3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Şehit polis için duygu yüklü tören

19 Mayıs 2008 tarihinde görevi başında iken bir kamyonun sol arka tekerleğinin yerinden çıkması sonucu karşıdan karşıya geçmekte olan bir bayana çarpacağı sırada olaya müdahale eden ve ağır yaralanan, polis memuru Sebahattin Ergin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Şehit polis memuru Sebahattin Ergin için Çorlu Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Duygu yüklü törene polis memuru Ergin`in annesi Sebahat babası Ferit eşi Ayşe Ergin ile canı pahasına hayatını kurtardığı Şadiye Şahinkaya`da katıldı. Polis memuru Ergin`in kendisini kurtarırken şehit olduğunu söyleyen Şahinkaya, "Çok büyük polismiş. Allah onun gibi polisleri başımızdan eksik" etmesin diyerek gözyaşı döktü. 

Meslektaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan Sebahattin Ergin için düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut, İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Tekirdağ Bölge Trafik Şube Müdürü Feridun Gazi, Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, şehit polisin yakınları, dost ve akrabaları katıldılar. Cenaze töreninde Ergin ailesinin fertleri ile birlikte gözyaşı döken Şadiye Şahinkaya, "Çok üzüntülüyüm. Onun gibi bir kahramanı şehit verdiğimiz için çok üzgünüm. Bayrama gidiyorduk, bayrama giderken tekerlek çıktı benim üzerime doğru geldi beni kurtarmak için geldi. Beni kurtardı ondan sonra tekerlek vurdu. Beni kurtarırken şehit oldu" dedi. 

Ergin ailesine büyük başsağlığı dilediğini de sözlerine ekleyen Şahinkaya; "Son nefesime kadar onların arkasındayım. Bağımı hiç koparmayacağım. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, vatan sağolsun. Benim yüzümden oldu. Çok büyük polismiş. Allah onun gibi polisleri başımızdan eksik etmesin. O anı, onun beni kurtardığını yaşadım. O da kurtulsun isterdim" diye konuştu. 

1983 yılından bu yana Emniyet teşkilatında görev yapan Sebahattin Ergin'in, 1999 yılından bu yana Çorlu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği`nde görev yaptığı, evli ve 1 kız çocuk babası olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?