16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Sıcak hava Çorlu'yu bunalttı

Hava sıcaklığının Çorlu'da mevsim normallerinin üzerine çıkması, hayatı olumsuz etkiliyor.


Meteoroloji yetkilileri yaptıkları açıklamada, Çorlu ve çevresinde hava sıcaklığının bugün gölgede 42 dereceye kadar yükseleceğini bildirdi. Hava sıcaklığının Çorlu'da mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyrettiğini ve nem oranının yüzde 10 civarında olacağını kaydeden yetkililer, "Meteorolojik koşullar bugün ve yarın anız, kuru ot ve orman yangınları için risk oluşturuyor. Rüzgarın kuzeyden esmesiyle nem oranı düşüyor, kuru hava da yangın riskinin artmasına yol açıyor" dedi.


Hava sıcaklığının yarın en yüksek 40 derece civarında seyredeceğini, rüzgarın kuzeyden eseceğini ve nem oranının yüzde 10-15 civarında olacağını belirttiler. Kentte hava sıcaklığının cuma günü ise en yüksek 38, cumartesi günü 37 ve pazar günü de 36 derece olması bekleniyor.


Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise güneş ışınlarının, kemik gelişimi için gerekli D vitamininin üretilmesi, hastalık yapan mikroorganizmaların yok edilmesi ve insan psikolojisine olumlu etkileri gibi pek çok faydasının bulunmasının yanı sıra, aşırı sıcaklarda, güneş altında fazla kalan vücutta güneş çarpması gelişebileceği kaydedildi.

 
Açıklamada, güneş ışınlarından uzun süre korumasız kalan kişide stres artışı ve çabuk sinirlenme, kalp ve solunum yolu hastalıklarında artış, katarakt ve deri kanseri oluşumu, hatta koma ve ölüm olayları gelişebileceğine işaret edildi.


Sağlık Müdürlüğü, aşırı sıcaklarda çocuk ve yaşlılarla hastalar başta olmak üzere herkesin bazı önlemler alması gerektiğine dikkati çekti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 16:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?