16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Sıcaklar bunaltıyor

Yurt genelinde etkili olan bunaltıcı sıcaklıklar Çorlu'da da etkisini göstermeye başladı. Aşırı sıcaklar nedeniyle Çorlulular sokaklara çıkmazken, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise ağaçların altında ve parklarda serinlemeye çalışıyor.

Termometrelerin gölgede 36 derece sıcaklığı gösterdiği Çorlu'da birçok vatandaş tansiyon ve güneş çarpması şikayetiyle hastanelere akın ediyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle öğle saatlerinde sokaklar boşalırken, dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise ağaçların altında ve parklarda oturarak, bol bol su içerek serinlemeye çalışıyor. Kış aylarında soğuk, yaz aylarında ise serin havanın hakim olduğu Çorlu'da sıcaklıkların 40 dereceyi aşması vatandaşları tedirgin ederken, öğle saatlerindeki kavurucu sıcaklara rağmen güneşin altında dolaşmaya çıkanlar da oluyor. Özellikle gençler aşırı sıcağa rağmen dışarı çıktıklarını ifade ederken, şehrin en işlek caddesi olan Omurtak Caddesi öğle saatlerinde adeta hayalet şehri andırıyor.

Vatandaşlar kavurucu sıcaklarda bol bol su içip ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştıklarını söyleyerek, "Gölge yerlerde serinlemeye çalışıyoruz. Sıcaklar herkesi zor durumda bırakıyor. Mecbur kalmadığımız sürece güneşe çıkmıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 11:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?