5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Simitçilere şafak baskını

ÇORLU ZABITASINDAN İŞPORTACILARA ŞAFAK BASKINI

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk saatlerinde seyyar simit satıcılarına yönelik 'Şafak' adı verilen bir operasyon düzenledi. İzin ve üretim belgeleri olmadan simit satışı yapan seyyar araçlara el konuldu.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri seyyar araçlarla simit satışı yapılan bölgelerde sabahın ilk saatlerinde 'Şafak Operasyonu' düzenledi. Çok sayıda zabıta personelinin katıldığı şafak operasyonunda gerekli izinleri ve üretim belgeleri olmayan seyyar araçlara el konuldu. Bulvar Yolu, Otogar civarı, Çorlu Devlet Hastanesi ve özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde zabıta ekipleri, satılan simit ve poğaçaların hijyenik şartlarda olup olmadığını denetledi.

Seyyar olarak simit ve poğaça satışı yapan araçlarda izin belgesi olmayan, izinsiz ve yönetmeliklere aykırı hareket ederek gerekli izinleri ve üretim belgeleri bulunmayan 4 simit aracına el konularak zabıta araçlarına yüklendi. 4 simit aracından yaklaşık 350 adet simit ve poğaça tutanak tutularak Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı'na imha edilmek üzere teslim edildi. Seyyar simitçilik yapan ve araçlarına el konulan şahıslara da Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldı.

Sabahın ilk saatlerinde yapılan operasyona ilişkin bilgi veren Zabıta Müdürü Birol Uçar, "Çorlu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için belirli standartlar getirilmiştir. Bu standartlar uyarınca simit satışı yapan seyyar araçların belirlenen niteliklerde araçlar ile şehir merkezinde belirlenen noktalarda satış yapmaları gerekmektedir. Yaptığımız denetimde pek çok yönden kontrollerde bulunduk. Simit satışı yapılan arabalarda belediyemiz tarafından verilmiş izin belgelerinin

bulundurulması şart. İzin belgesi bulunmayan ve yönetmeliğe aykırı bir şekilde satış yapan 4 seyyar simit aracına el koyduk. Halkımızın sağlığını korumak için çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek" dedi.

Simit satış araçlarıyla birlikte el konulan 350 adet simit ve poğaça, Çorlu Belediyesi hayvan barınağında bulunan görevlilere teslim edildi. Görevliler tarafından barınakta bulunan kasalara konan simit ve poğaçalar köpeklere yedirilerek imha edildi.

ÇORLU ZABITASINDAN İŞPORTACILARA ŞAFAK BASKINI
ÇORLU ZABITASINDAN İŞPORTACILARA ŞAFAK BASKINI
ÇORLU ZABITASINDAN İŞPORTACILARA ŞAFAK BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 20:20:05
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 10:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 23.10.2010 18:38:27

Corlu  corlu deyince 70 li yillarda sokaklari deterjanla yiknan bir önek corlu idi hala örnek corlu olnali ve öyle  ama bir bozuk döner olayi birde simit kontrol olayi baslangic olarak yine örnek ama sonuc olarak  corluya degilde bu isi organize edenlere  yaptiklarindan dolayi ne demek gerek bilememekteyim. bir seferinde bozuk döner  etleri köpeklere  yedirip imha ettiniz  ikinci hata bozuk veya vadesi gecmis simitleriyine köpeklerle imha ediyorsunuz su imha seklini degistirinde hayvanciklarimha makinesindenciksin adi köpek olsada oda bir canlidir  kas yapyim derkenhayvanciklar bertaraf etmeyin hadi hayirlisi bu barinakta veteriner filan yokmu yoksa