3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Sivil toplum örgütlerinden protesto

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Abdullah Önen, sivil toplum örgütleri adına açıklama yaparak İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısının geri çekilmesini, işçi sendikaları ile meslek örgütlerinin görüş ve önerileri alınmaksızın yasa tasarısına son halinin verilmemesini istediklerini söyledi. 

Tekirdağ merkezindeki Tuğlalı Parkta bir araya gelen sivil toplum örgütleri İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarılarını protesto etti. Protesto eylemine sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalar olan Bel-İş Sen Trakya Şube Başkanlığı, Birleşik Metal İş Sendikası, Deri-İş Sendikası;Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, TMMOB, Tekirdağ Diş Hekimleri Odası, Tekirdağ Eczacılar Odası, Tekirdağ Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Türk Eğitim Sendikası, Türk Sağlık-Sen,Tekirdağ Tabip Odası, Tek-Gıda İş Sen, Yapı Yol-Sen, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası, Tekirdağ Veteriner Hekimler Platformu, Harb-İş Sen olarak Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Platformu üyeleri katıldı. 

Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Abdullah Önen, bundan sonraki süreçte Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı birlikte hareket edip, eylem programı hazırladıklarını söyledi. Türkiye'de her 5 dakikada bir iş kazası yaşandığını ifade eden Dr. Abdullah Önen, "Ülkemizde her yıl yaklaşık kayıtlı 80 bin iş kazası bildirimi yapılmakta ve bunların sonucunda bin 600 kişi maalesef ki yaşamını yitirmektedir. Yani ülkemizde her 5 dakikada bir iş kazası yaşanmaktadır. Ne acıdır ki
Hükümet rakamlara yansıyan bu kara tabloyu düzeltecek çabalar yerine, mevcut durumu daha da geriye götürecek girişimler peşindedir. Üstelik bu girişimler yeni rant kapıları içermektedir. Yaklaşık 2 yıldır tartışmaları sürmekte olan ve işçi sendikalarının, ilgili meslek örgütlerinin olumlu katkı sunma çabaları dikkate alınmadan Çalışma Bakanlığı'nca son hali verilmeye çalışılan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı, çalışanların beklentilerini karşılamaktan çok uzaktır" dedi. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısının geri çekilmesini isteyen Önen, "Bu yasanın tartışması tek başına teknik ve hukuki bir düzenlemenin ötesinde, siyasi tercih ve bu tercihe bağlı ortaya çıkacak " vicdani" bir hesaplaşmayı içermektedir. Başta işçi sağlığı ve güvenliği olmak üzere çalışma yaşamının her aşamasında sendikal örgütlülüğü esas almayan bir anlayışın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırma yönelimi olmayan hiçbir çabanın çalışanın lehine olması beklenemez. İşçi ve emekçilere gereken önemi vermeyen hükümetin, emek dünyasının aleyhine yasalaştırmayı tasarladığı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısını geri çekmesini, işçi sendikaları ve meslek örgütlerinin görüş ve önerileri alınmaksızın yasa tasarısına son halinin verilmemesini istiyoruz. Keyfiyet basının ve kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunulur" şeklinde konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?