3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Siyaset Akademisi 1. dönem açılışı

Tekirdağ AK Parti Teşkilatı'nın Siyaset Akademisi birinci dönem açılışına felsefe profesörü ve Milletvekili Necip Taylan'ın 'Aristo Rüyası' damgasını vurdu. Rüyasını anlatan Taylan, "Aristo'nun adını sayıklayınca eşim onu bir kadınla aldattığımı düşündü" deyince salondakiler kahkahalara boğuldu. 

AK Parti Genel Merkezi tarafından yerelde siyasetçi yetiştirmek için hazırlanan Siyaset Akademisi'nin birinci dönem açılış toplantısı Belediye Kültür Merkezi'ndeki gerçekleşti. Toplantıya İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Milletvekili Necip Taylan, İl Başkanı Mehmet Şık, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve partililer katıldı. Tekirdağ'da Siyaset Akademisi'ne 245 kişinin müracaat ettiğini aktaran akademinin Tekirdağ Koordinatörü Önder Aydın, programın yerelde daha iyi bir siyasi ortam sağlamak için başlatıldığını ifade ederek, "AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığımızın organizasyonu olan Siyaset Akademisi'nin, yerel yöneticiler programı başlıklı eğitim faaliyetlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyor ve 2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere giden süreçte hem belediye başkan aday adayları hem de belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi aday adaylarına verilecek eğitimle siyasal parti mensuplarının, siyasal sistemdeki rollerin öğrenilmesi, öğretilmesi ile katılımın arttırılması ve devam etme sürecindeki siyasal sosyalleşmeye katkıda bulunarak partimizin başarısını en üst seviyeye çıkaracaklarını umuyorum" dedi. 

Siyaset Akademisi Tekirdağ Koordinatörü Aydın, Siyaset Akademisi'ne 30'u bayan toplam 185 kişinin katıldığını söyledi. Valilik Kültür Merkezi'nde yapılacak eğitimlerde dersleri deneyimli AK Partili belediye başkanları tarafından verileceğini belirtti.
Siyaset Akademisi'nin açılışında konuşan felsefe profesörü ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ise, Siyaset Akademisi fikrinin yıllar öncesine ait olduğunu söyledi. AK Parti'nin başlattığı Siyaset Akademisi'nin eski Yunan'da var olduğunu anımsatan Necip Taylan, Marmara Üniversitesi'nde felsefe öğretmenliği yaparken Aristo üzerine çok çalışmalar yaptığını ifade etti. Bir dönem gecesinin gündüzünün Aristo ile geçtiğini belirten Taylan, "Bir dönem Aristo ile çok uğraştım. Geceleri rüyamda bile 'Aristo'dan bahseder duruma geldim. Adeta Aristo ile yatıp Aristo ile kalkıyordum. Bir gece rüyamda Aristo diye sayıklıyormuşum. Sayıklamalarıma karşılık eşim uyanmış ve bana 'Aristo kim?' diye sormuştu. Onu bir kadınla aldattığımı düşünmüş. Sonra gittik felsefe kitaplarından Aristo'yu getirdik zor bela ikna ettik" deyince salondakiler kahkahalara boğuldu.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 15:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eba muslim IP: 81.215.218.xxx Tarih : 14.04.2008 09:55:26

demekki sayın vekilin eşini aldatma ihtimali varki eşi kendisine güvenmiyor. "MERD-İ KIPTİ ŞECAATİNİ ARZ EDERKEN,SİRKATİ ORTAYA ÇIKARMIŞ"(ata sözü)