3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Siyaset Akademisi'nde 2.dönem

AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Tekirdağ Koordinatörü Önder Aydın, Siyaset Akademisi'nin II. Dönem derslerinin 15 Kasım - 27 Aralık 2008 tarihleri arasında Çorlu Halk Eğitim Merkezinde yapılacağını söyledi. 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Siyaset Akademisi Tekirdağ Koordinatörü Önder Aydın, geleceğe daha donanımlı belediye başkan adayları çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şuanda Belediye Başkanlığı yapan partililerin derslerde deneyimlerini paylaşacağını kaydeden Aydın, kurs ücretlerinin erkekler için 300 YTL, bayanlar için ise 150 YTL olarak belirlendiğini ifade etti. Aydın, "Siyaset Akademisi II. dönem programı 15 Kasım 2008 - 27 Aralık 2008 tarihleri arasında Çorlu Halk Eğitim Merkezinde yapılacak. Her cumartesi olmak üzere, 15-22-29 Kasım ile 13-20-27 Aralık tarihleri arasında toplam 6 hafta sürecek.28 Aralık Pazar günü sınav de yapılacaktır. Bu programa partili partisiz herkes katılabilecek. Ayrıca devlet memurları da katılabilecektir. Bu dönemde başka bir yenlik yaparak basın mensupları da ücretsiz olarak Siyaset Akademisi'ne davet ediyoruz. İsteyen basın mensupları da kurslarımıza katılarak sınavlara girebilecektir. Erkekler 300 YTL, bayanlar içinde 150 YTL ücret belirlendi. 

Derslere yüzde 70 devam mecburiyeti vardır. Sınavda 50 ve üzeri puan alanlara başarı 50'nin altında olanlara da katılım sertifikası alacaklardır" şeklinde konuştu. 

Ders programları arasında yerel yönetimlerle ilgili genel bilgiler, kişisel gelişim dersleri ve deneyim paylaşımları olacağını belirten Önder Aydın, "kişisel gelişim dersleri konularında uzman olan Melih Arat, Ali Çiftçi ve Ahmet Şerif İzgözen'in vereceğini söyledi. Aydın "Deneyim paylaşım derslerini ise Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge verecek" dedi. 

Tekirdağ'da yapılan ilk Siyaset Akademisi programını hatırlatan AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Tekirdağ Koordinatörü Önder Aydın programda 172 kişinin 50 puan üzerinde derece alarak sertifika almaya hak kazandığını da sözlere ekledi. 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Şık ise hazırlanan Siyaset Akademisi programları ile geleceğe daha donanımlı personel yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. AK Parti'nin Türkiye Siyasetine bir çok yenilik kattığını kaydeden İl Başkanı Şık, "Siyaset Akademisi programları ile Belediyecilik konusunda daha donanımlı kişiler yetiştirmek istiyoruz. Şuandaki mevcut başkanlarımızda programlara katılarak deneyimlerini paylaşıyor. İlk dönem programından oldukça memnun ayrıldık. İkincisini de Çorlu'da başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan SOYSAL IP: 88.235.19.xxx Tarih : 13.11.2008 11:55:21

Siyasi akademiye Katılmak isteyen ERKEKLER den 300YTL KADINLARDAN 150YTL istenmektedir. 1- Ücreti yüksek buluyorum.Mesela 100YTL sembolik bir rakam olabilirdi. 2- Burda kadın erkek ayrımı yapılmış ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyorum. Sayğılarımla.