3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Siyaset Akademisi'nde sertifika töreni

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Anayasa Mahkemesi'nin, partisine yönelik verdiği kapatmama kararıyla ilgili olarak, hiçbir zaman laiklik karşıtı olayların odağı bir parti olmadıklarını söyledi. 

Tekirdağ'da AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından hazırlanan Siyaset Akademisi'ni başarıyla tamamlayan 180 kişiye diplomaları verildi. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan diploma törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan, Siyaset Akademisi Genel Koordinatörü Ercan Demirci, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Şık ve partililer katıldı. Törende konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti'nin Türkiye'de bambaşka bir çığır açtığını söyledi. AK Parti'nin Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade eden Akbulut, "Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti varlığını gösterdi. Doğuda, batıda, güneyde kuzeyde AK Parti var. Çalışan hizmet eden eleştirilir. Çalışmayana hiç kimse bir şey demez. Biz çalıştık iş yaptık bunun için eleştirildik. Artık 14 Mart ve 30 Temmuz geride kaldı. Biz kesinlikle laiklik karşıtı olayların odağı olan bir parti olmadık. Cumhuriyet'i yaşamaya ve yaşatmaya devem edeceğiz. Biz Türkiye'nin demokratik sosyal ve laik bir hukuk devleti olduğuna başından beri inandık. Bunu yaşatmaya devam ettik. Bunu yaşatmaya devam edeceğiz. Bütün bizlere yöneltilen eleştiriler insan hak ve özgürlükleri, fikir düşünce ve özgürlükleri, Türkiye'de herkesin bildiğini söylemesi ve ülkenin daha ileri gitmesini söylemesi için yapılan söylemlerdir. Artık dünyada parti kapatmalar sona erdi. Biz de dolayısıyla en yakın zamanda bir düzenleme yaparak Avrupa'da Amerika'da ve bütün dünyada olduğu gibi terör yolunu seçen partiler haricinde fikir, düşünce hürriyeti bağlamında söylenenlerin suç olmamasını öngören bir düzenleme yapmak zorundayız. Bunu kısa sürede yapacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından Siyaset Akademisi'ni başarı ile tamamlayan partinin 180 üyesine protokol tarafından sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 19:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?