3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Sizinkiler Turnesi' Tekirdağ'da

"Sizinkiler Projesi" kapsamında BKM oyuncuları tarafından sahneye konan müzikli çocuk oyunu "Altın Çiçeğin Peşinde" 19 Kasım 2008 Çarşamba Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Biletlerin ücretsiz olarak temin edilebildiği müzikli çocuk oyunun bu yıl 7 bölgede, 20 ilde, 74 gösterimle yaklaşık 60 bin çocuğa ulaşması hedefliyor.

Koç Holding'in 80. yıl kutlamaları çerçevesinde 2006 yılında başlattığı ve iki yılda 100 binin üzerinde çocuğa ulaşan 'Sizinkiler' Projesi'nde, 2008 turne programı 11 Ekim'de İstanbul'dan start aldı. Sizinkiler'in yirminci durağı, 19 Kasım'da Tekirdağ olacak. Koç Holding'in çocukların zihinsel ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Sizinkiler Projesi, bu yıl yeni bir oyunla çocukların karşısına çıkıyor. Koç Holding, 'Altın Çiçeğin Peşinde' adlı yeni oyun ile 11 Ekim-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek turne kapsamında yaklaşık 60 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. BKM oyuncuları tarafından sahneye konan müzikli çocuk oyunu "Altın Çiçeğin Peşinde" 19 Kasım 2008 Çarşamba günü saat 11:00 ve 14:00'de Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Ünlü karikatürist Salih Memecan'ın 1991'den bu yana yayınlanan ve tüm çocukların tutkuyla takip ettikleri 'Sizinkiler' çizgi kahramanları, BKM'nin sahnelediği 'Altın Çiçeğin Peşinde' adlı müzikli, danslı oyunla Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak.

TURNE BOYUNCA TOPLAM 5 BİN 143 KİLOMETRE KAT EDİLECEK

İlk gösterimin İstanbul'da yapıldığı 'Altın Çiçeğin Peşinde', turne kapsamında Tekirdağ'ı ziyaret ederek, kapanış gösterimleri için tekrar İstanbul'a gelecek olan Sizinkiler ekibi, toplamda 5 bin 143 kilometre yol kat ederek 6 Aralık'ta turneyi İstanbul'da sonlandıracak. Proje kapsamında, gösterimin yapılacağı illerde çocuklar salonda keyifle oyunlarını seyrederken, Pedagog Elif Koca da fuaye alanında çocukların aileleriyle sohbet toplantıları gerçekleştirecek. Oyunu izlemeye gelenler fuaye alanındaki Müze Kart standından kart ve bilgi alma imkanı bulurken; TEMA Vakfı'nın ilköğretim okullarında Yavru TEMA adı altında yürüttüğü çalışmalara katılmak isteyen çocuklar da, Yavru Tema standından başvuruda bulunabilecekler. Oyunu izleyen çocuklara çıkışta Sizinkiler Puzzle'ı hediye edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?