4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Son kurbanları Miriye Nine oldu

SAHTE ELEKTRİKÇİLERİN SON KURBANI MİRİYE NİNE OLDU

Çorlu'da, oğlu ve eşinin ölümünün ardından tek başına yaşayan 73 yaşındaki Miriye O., kendisini elektrikçi olarak tanıtan şahıs tarafından dolandırıldı. Polis, yaşlı kadının kömür parası olarak biriktirdiği 800 TL'sini alan dolandırıcıyı arıyor.

Çorlu Kazımiye Mahallesinde meydana gelen olayda, eşinden kalan evde tek başına yaşayan 73 yaşındaki Miriye Nine, kendisini elektrik idaresinden gelen görevli olarak tanıtan dolandırıcının kurbanı oldu. Kapısını çaldığı Miriye Nine'nin evde tek başına yaşadığını öğrenen dolandırıcı sinsi planını uygulamaya koyuldu. Kendisini elektrik idaresinden gelen görevli olarak tanıtan ve elektrik saatini kontrol eden dolandırıcı son faturasını önceki gün ödemiş olan Miriye Nine`ye ölen eşinden kalan 4 bin lira

elektrik borcu olduğunu, elindeki parayı vermesi durumunda borcu ödeyeceğini söyledi. Miriye Nine`den kömür parası olarak biriktirdiği 800 TL`yi alan dolandırıcı, bir saat sonra geri geleceğini, elektrik saatini değiştireceğini ve kalan borcu da sildireceğini söyleyip evden çıktı. Kendisinden 800 TL alan iyi giyimli kişinin hızlı adımlarla evden uzaklaşmasının ardından dolandırıldığını anladığını belirten Miriye Nine ise yardım istediği polis ekiplerine olayı yaşlı gözlerle anlattı.

Miriye Nine, "1 saat sonra geleceğim dedi, üzerinden zaman geçti gelmedi, dolandırıldığımı anladım. Ölen eşimden aldığım 425 TL aylıkla geçiniyorum. Tek başıma yaşıyorum ve bu parayı da kışın kömür almak için biriktiriyordum. Başka birikmişim olsa giden paraya üzülmeyeceğim ama 50 lira 100 lira değil 800 lira dolandırıldım. İyi ki de beni öldürmedi" dedi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri de olayın ardından dolandırıcının yakalanabilmesi için çevrede bulunan iş yerlerinin güvenlik kameraları ile MOBESE kameralarını incelemeye alarak dolandırıcıyı belirlemek için çalışma başlattı.

SAHTE ELEKTRİKÇİLERİN SON KURBANI MİRİYE NİNE OLDU
SAHTE ELEKTRİKÇİLERİN SON KURBANI MİRİYE NİNE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2011 Cumartesi 11:14:04
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 01:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 4.07.2011 12:54:31

sistemdemi yanlislik bizdemi sistemdemi var anlayamadim gitti sahsi evin bahcen var yol gecen hani gibi bir bakarsin elektrikci gelmis bir bakarsin su saati icin gelmis bir bakarsin postaci gelmis bir bakarsin  fakirin biri gelmis bir bakarsin hurdaci gelmis bir bakarsin yeni market acilmis reklamini yapanlar gelmis bir bakarsin polis gelmis hic sana sormadan kapiyi aciyor iceri giriyor elinde bir tutanak adini soruyor kim burda yasiyor ne selam ne sabah saskinliktan sende selami sabagi unutuyor cevap veriyor cekip gidiyor sonra düsün dur ne oldu ne yaptim hadi hepsini gec iki üc konuya gec demek omuyor 1-elektrik su ilerlemis memleketlerde senede bir gün saatler okunur hesap görülür her ay cüzi otamatikman ödersin az yaktin parani alirsin cok yaktin aradaki farki ödersin (ikametgah sistemi cok kontrollü olmali iyi calismali) 2-polis kapina geldi önce kendini tanitmali sonra ne icin geldigini bildirmeli girebilirmiyim demeli ( bunun icin egitim cok önemli )3- postaci likta cogunlukta posta kutusu yok isim yok postaci ne yapsin oralarda gördügü birine sen ahmetmisin diyor oda ahmetim derse güveniyor mektubun var diyor veriyor  o ahmet degil  hasanmis la ugrasmiyor zamani da yetmiyor daha belirsiz adreslerlede ugrasacak  bu ninemizinde basina bu olay geliyor en cokta eski misafirperverlikten  eski güvenden herkeze kapimiz acik olusumuzdan geliyor uyanik dedimiz bunu kötüye kullaniyor