30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Su hattının onarımı kesintileri önleyecek

Tekirdağ'da su ishale hattının onarılmasıyla birlikte su kesintisi meydana gelmeyeceği bildirildi. 

Tekirdağ Belediyesi, şehirde zaman zaman yaşanan su kesintilerinin ortadan kalkması için hummalı çalışma başlattı. Muratlı Aşağı Sevindikli köyündeki su kuyularından Tekirdağ'a gelen su ishale hattının 11. kilometresinde Kılavuzlu Köyü'ne yakın Kılavuzlu köprüsünün bulunduğu derenin içinden geçen ve zaman zaman arıza yapan hat onarıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, "Kesin çözüm için hat dere içinden çıkarılarak yeni bir köprü yaptık ve bu hattı bu köprünün üzerine aldık. 

Aynı zamanda vana odası yaparak 23 kilometre olan su hattının herhangi bir arıza neticesinde boşalmamasını, yeni tahliyeler de koyarak hattın herhangi bir tarafında meydana gelebilecek arızada en az 6-7 bin ton su akmamasını sağlayacağız. 7 yıl önce yapılan hatta zaman zaman malzemeden veya işçilikten kaynaklanan arızalar meydana geliyor. Bu da şehre su vermede sıkıntı oluşturuyordu" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FuRKaN IP: 88.234.63.xxx Tarih : 17.12.2006 15:00:46
allah aşkına ne zaman düzelicek şu sular 2 günde bir sular kesşliyor ya nezamn sona ercek şu calışmalar bilgilendirirseniz sevinirim