30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Şüpheli paket icra memurlarını korkuttu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde kira borcu nedeniyle çilingir yardımıyla haciz için girilen evde, bomba süsü verilmiş düzenek bulundu. Bomba imha ekiplerinin müdahale ettiği paketten, küçük kağıt parçacıkları çıktı.

İlçeye bağlı Kapaklı beldesinde Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Adnan Akgün'e ait ev, Şubat ayında Orhan Y'ye kiralandı. Bir süredir ev kirasını ödemeyen Orhan Y, ev sahibi tarafından icraya verildi.

İcra memurları, jandarma ekipleriyle çilingir yardımıyla eve girdiklerinde, bomba süsü verilmiş, üzerinde ADSL modem ve telefon kablosu bulunan bir karton kutu ile karşılaştı.

Durum Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünden gelen bomba imha ekibi, jandarmanın çevrede güvenlik önlemi almasının ardından eve girdi. Bomba imha ekibinin incelemesi sonucu, düzeneğin ayakkabı kutusunun içine yerleştirilmiş küçük kağıt parçacıkları olduğu tespit edildi.

Kiracı Y'nin, eve haciz geleceğini tahmin ederek, icra ekiplerini korkutmak için böyle bir yönteme başvurduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Bu arada Y'nin, Sakarya'da “gasp” suçundan dolayı polis tarafından arandığı öne sürüldü.

Ev sahibi Adnan Akgün, evli ve 4 çocuklu olduğunu söyleyen kiracısı Orhan Y'nin, Şubat ayından bu yana evinde oturduğunu belirtti.

Y'nin evli olmadığını sonradan öğrendiğini ifade eden Akgün, şunları söyledi:

“Mayıs ayından beri kiramı alamıyorum. Ben de buradan gelecek kiraya güvenerek bazı borçların altına girmiştim. Kendim haciz tehlikesiyle karşılaşınca kira borçlarını almak için bu yola başvurdum, ancak eve girdiğimizde hiç beklemediğimiz bir manzarayla karşılaştık. İçerideki paket gerçekten düzenekli olsaydı ve patlasaydı şimdi hiçbirimiz hayatta olmazdık.”

İcra memurlarının, icra işlemini başka bir gün yapacakları bildirildi.

Jandarma ekiplerinin, Orhan Y'nin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.
a.a
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 15:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?