6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Sürücülerin kavşak isyanı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde, Çorlu-Edirne yolu üzerinde Çırak Bayırı olarak adlandırılan mevkide oluşturulan yeni kavşak, sürücülerin tepkisine neden oldu.

Özellikle önümüzdeki kış aylarını düşünerek tepkilerini ortaya koyan sürücüler, "Normal yolda iken bile burada bir çok kaza meydana geliyordu. Karayollarının yayınladığı istatistiklerde her zaman kara noktalardan biri olarak Çırak Bayırı da açıklanıyor. Şimdi bu bayırın hemen bitimine kavşak oluşturma çabaları var. Yol iyice daralmış. Sinyalizasyon konmuş, yapılan bu kavşak ölüm kavşağı halini alacak, o zaman hiç mi kimsenin vicdanı sızlamayacak" dedi.

Özellikle Lüleburgaz ve Edirne istikametindeki fabrikalara işçi taşıyan otobüs firmalarının şoförleri oluşturulan kavşağa tepki göstererek, "Yollar labirent halini almış. Kimin nereden geldiği nereye gittiği belli değil. Kış aylarında işçi dolu otobüslerin, karlı ve yağışlı havalarda bu yolda durması ve ışıklara riayet etmesi mümkün değil. Meydana gelebilecek herhangi bir kaza ortamında sorumluluk kime ait olacak. Bu kavşak çok kazaya gebe" diye konuştu.

Yetkililer ise Çorlu-Edirne istikametinde oluşturulan Çerkezköy yoluna bağlantı yolunda geçiş kolaylığı sağlamak amacıyla bu kavşağın oluşturulduğunu ifade etti.

TEKİRDAĞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 11:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?