16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Taksiciyi su sıçrattı diye öldürmüş

Çorlu'da 2 hafta önce meydana gelen taksici cinayetinin zanlısı yakalanırken, taksicinin 'su'dan bir sebeple öldürüldüğü ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, 25 Kasım 2007 Pazar günü 59 T 5216 plakalı ticari taksinin içerisinde kafasına sıkılan 3 kurşunla öldürülmüş olarak bulunan ve ek iş olarak taksicilik yaptığı belirtilen Osman Gürkan'ın katil zanlısı, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz takibi sonucu yakalandı. Osman Gürkan'ın alınan cep telefonundan yola çıkan polisler, kırmızı renkte olduğunu belirledikleri telefonu Çorlu'da telefon alım satım işi yapan dükkanlarda aramaya başladı. Önce seri numarası belirlenen kırmızı
renkli cep telefonuna ulaşan Çorlu polisi, ardından telefonu dükkana sattığı tespit edilen İ.G. (34) adlı şüpheliye ulaştı. İ.G.'nin Çorlu Otogarı'nı mesken tuttuğunu ve geceleri burada sabahladığını belirleyen polisler, kısa süre sonra taksici cinayetinin şüphelisi olarak İ.G.'yi gözaltına aldı.


Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf eden İ.G., taksici Osman Gürkan'ı daha evvelden tanımadığını, olay günü yağmurlu olan havada taksicinin üzerine su sıçrattığı için tartıştıklarını söylediği öğrenildi. İ.G.'nin daha sonra Gürkan'ın çalıştığı taksi durağına gittiği ve burada da tartıştığı, ikinci tartışmanın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra da taksiye müşteri olarak bindiği belirlendi. Müşteri olarak bindiği takside taksici Osman Gürkan ile bu kez de ücret yüzünden
tartıştığını söyleyen İ.G., Mimar Sinan Lisesi arkasına geldikleri sırada da aracı yol kenara çekmesini söylediği Osman Gürkan'ı başına 3 el ateş ederek öldürdüğünü söylediği kaydedildi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen İ.G., tutuklanarak cezaevine konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 04:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?