6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

TEKEL'İn talipleri tekirdağ'da toplandı

İkinci bölge toplantısı niteliğinde olan ve Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli anabayi ve ilçe bayilerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan TEKEL Toptan Satıcılar Derneği üyeleri tarafından TEKEL ihalesine girmek için kurulan Sigara Üretim Pazarlama A.Ş’nin (Süpaş) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gülahmetoğlu, "TEKEL’e 2 milyar dolar vereceğiz. Bize 5 yıl vade yaptıkları takdirde biz TEKEL’e 5 milyar dolar vereceğimizi söyledik. Bizden başka kimsenin bu parayı verebileceği kanaatinde değiliz. Bunun fizibilite çalışmasını yaptık. Çünkü biz yerli firmalar olarak TEKEL’in zarar etmesini istemeyiz, yabancılar da bu kadar parayı vermez" dedi.

900 bayi, 20 binden fazla çalışan, 17 binden fazla araç ve hizmet götürdükleri 285 bin nokta ile Türkiye’nin değil dünyanın en büyük dağıtım ağlarından birisine sahip olduklarını belirten Yılmaz Gülahmetoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu’nun açıkladığı marka bazındaki satışlar dışında TEKEL’in her türlü özelleştirmesine gireceğiz. Ancak marka bazındaki satışlar yeni bir tekel oluşturacağı için buna karşıyız. İhaleyi aldığımız takdirde işçi çıkarmak gibi bir niyetimiz yok. Şuan tek sıkıntı üretim. Yeterli üretim yapamıyoruz. İhaleyi aldığımız takdirde yeni başka bir şey düşünmüyoruz, sadece üretimi artıracağız ve eski makineleri yenileyeceğiz. Tütün üreticimizin tütünlerini her zaman alacağız. Kaliteli Türk tütününü pazara da açarak dünyaya tanıtacağız ve diğer sigaralar ile rekabet haline getireceğiz" diye konuştu.

Tüm donanımlarıyla TEKEL’i alabilecek güçte olduklarını ve alacaklarına da inandıklarını belirten TEKEL Toptan Satıcıları Derneği üyeleri, bölgesel toplantılara ara vermeden devam edeceklerini ve Türkiye’nin dört bir yanını dolaşacaklarını söyledi.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 18:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?