6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ: Başkan Aygün: Artık biz halkın ayağına gideceğiz

Yerel seçimlerde AK Parti’den Tekirdağ Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aygün, makam odasında düzenlediği basın toplantısında ilk bir ayı değerlendirdi.

Bir ayın ziyaretler ve tebriklerle geçtiğini söyleyen Başkan Aygün, artık iş yapma zamanının geldiğini belirtti. Aygün, "İlk olarak belediye binamızdaki sıkışıklığı gidermek için bazı birimleri yeni kuracağımız diğer hizmet binasına taşıyacağız. Ak Masa için girişte yerimizi ayırdık, en kısa zamanda kuruyoruz. Bundan sonra halkın belediyeye gelmesine gerek kalmadan biz halkın ayağına gideceğiz. Yapacağımız mahalle toplantıları ile halkın sorunlarını birinci ağızdan dinleyip yerinde çözüm üreteceğiz. 5 yıllık dönemi 2’ye ayırdık, ilk 2 yıllık dönemde, hizmeti normal hale getirecek, kalan 3 yılda da strateji ve plan dönemi yapacağız. Kısa vadede 2 yıllık bir operasyon dönemimiz olacak" dedi.

En büyük sorunlarından birinin aldıkları yüklü miktarda borç olduğunu söyleyen Başkan Aygün, "Tekirdağ Belediyesi’nin şu anki toplam borcu yaklaşık 16 trilyon. Aldığımız yüklü miktardaki bu borç bizim belimizi büküyor; ama icraat yapmamak için asla mazeretimiz olmayacak. Şimdiye kadar sahip çıkılmayan belediyenin tüm varlıklarını ve dükkanlarını satacağız. Belediyenin 2.5 trilyon su alacağı var. 10-15 bin civarında okunmayan su saati var. Halkımızdan bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Onlarla birlikte her zaman Tekirdağ’ı en iyi yerlere getirmenin gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

TEKİRDAĞ-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 13:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?