7
Mayıs
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Tekirdağ: Harf Devrimi'nin 76. yıl dönümü törenler ile kutlandı

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Kültür Müdür Vekili Yaşar İşcan tarafından yapıldı. Konuşmasında yeni Türk harflerinin kabulü ve uygulanışı sırasında Tekirdağ’ın önemini vurgulayan İşcan, "Atatürk harf inkılabını bilindiği gibi ilimizde başlatmış, en büyük umut ve coşkuyu ilimizde yaşamıştır. ’Tekirdağlı vatandaşlarım daha şimdiden Türk harflerinin okuma ve yazmayı öğrenmişlerdir diyebilirim’ diyerek bunu en güzel şekilde ifade etmiştir" dedi.
Kültür Müdür Vekili İşcan, Türkçe’ye sahip çıkmak gerektiğini de belirterek, "Bu bağlamda dilimize sahip çıkmalı, yabancı tabela ve isim istilasına karşı dil bilincimizi geliştirmede duyarlı davranmalıyız" diye konuştu.


Törende ayrıca, Atatürk’ün harf inkılabı için Tekirdağ’a geldiğinde onu gören Mustafa Tombalak isimli vatandaş da kürsüye gelerek, o günleri ve Atatürk’ü anlattı.


Harf İnkılabı törenlerini izleyen Vali Ahmet Özyurt, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tugay Komutanı Mehmet Daysal, Emniyet Müdürü Metin Alp ve Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz, Namık Kemal Evi’nde bulunan Atatürk fotoğrafları sergisini gezerek, Namık Kemal Derneği Başkanı ve Tekirdağ’ın ileri gelen tarihçilerinden Mehmet Serez’den Atatürk’ün Harf İnkılabı’nı Tekirdağ’da başlatmasıyla ilgili detaylı bilgi aldı.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 13:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?