6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ Barosu'ndan adli yardım

Avukat Savaş Kayan adli yardım verebilmek için bazı şartların arandığına dikkati çekerek, "Kişi öncelikle davasında haklı olmak zorundadır. Haksız bir davaya adli yardımda bulunmuyoruz.

Vatandaşın gerçekten mağdur olması ve maddi durumunun bir avukat tutmaya yetmiyor olması gerekiyor. Bu konuda çok sıkı ve ciddi araştırmalar yapıyoruz. Bu araştırma koşulları yerine getirildikten sonra vatandaşlar için ücretsiz avukat görevlendiriyoruz" diye konuştu.


Özellikle Tekirdağ Barosu olarak bu yıl Türkiye’deki barolar arasında en hızlı ve en yoğun çalışan baro olduklarının altını çizen Kayan, "Tekirdağ Barosu’nun Çorlu ilçe bazında vermiş olduğu yardım, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli gibi illerin çok çok üzerinde. Adli yardıma ihtiyaç duyan kişi baromuza müracaatta bulunur, biz de gerekli araştırmayı yaptıktan sonra, vatandaş davasında haklıysa ve muhtaç durumdaysa kendisine avukat tahsis edilir ve avukatlık ücreti baro tarafından ödenir. Bizler bu avukatların ücretlerini baro olarak karşılıyoruz. Aynı zamanda bu para maliye hazinesinden baroya gönderilen ödeneklerle karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 16:07:05
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 23:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?