6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ Belediye Başkanı Çebi, yeniden aday oldu

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Nesrin Nas, "Anavatan artık bitti diyorlar. Anavatan Partisi bitmedi, dimdik ayaktayız" dedi.
Seçim otobüsü ile Kırklareli'nden Tekirdağ'a gelen Genel Başkan Nas, Tekirdağ'da belediye başkan adaylarını açıklayarak, seçim çalışmalarının başladığını bildirdi. Genel Başkan Nas'ı, başta ANAP'lı Belediye Başkanı Kadir Çebi olmak üzere kalabalık bir partili grubu karşıladı.
Belediye Kültür Merkezi'nde partililere seslenen Genel Başkan Nas, "Türkiye'de öncelikle siyaset yapma tarzımızı değiştirilmeliyiz. Türkiye'nin en önemli sorunu yoksulluk ve işsizlik. Yatırım yaparak işsizliği belki ortadan kaldırabilirsiniz, ama yoksulluğu yatırımla ortadan kaldıramazsınız. Üniversite mezunlarının yarısından fazlası işsiz ve yüzde 33'ü de ilk fırsatta yurtdışına gitmeyi düşünüyor. 1980'li yıllarda, sadece vatan için yapılan siyaseti yeniden benimsememiz gerekiyor" dedi.
Kıbrıs sorununun futbol maçına döndüğünü belirten Nas, "Gazetelerde manşetler, '1-0 galibiz'. Bu nasıl bir anlayış. Önümüzdeki yerel seçimler adeta bir genel seçim havasına sokuldu. Eğer siyaset tarzımızı değiştirmediğimiz sürece, seçimlerden kim galip çıkarsa çıksın, Türkiye'nin çehresi değişmeyecek. İktidar partisi seçimlerden galip çıksa bile bu sonuç değişmeyecek. Diğer partiler bile bizi taklit ediyor. Anavatan'ın devamı biziz, Anavatan artık bitti diyorlar. Anavatan Partisi bitmedi, dimdik ayaktayız. Biz iki kolumuzu sağa ve sola açmadık, biz iki kolumuzu başımızın üstünde birleştirdik" diye konuştu.
Nas, Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Çebi'nin ANAP'tan tekrar aday olduğunu açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 21:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?