6
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKİRDAĞ

Tekirdağ Belediyesi'ne yeni araçlar alındı

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, 2 aracın da büyük eksiklik oluşturduğunu belirterek, "Aldığımız bu 2 yeni araç ile belediyemiz 2 önemli eksikliğini giderdi" dedi.

Son zamanlarda sokak köpeklerinin sayısında gözle görülür bir artış olduğunu ve vatandaşlara rahatsızlık verdiğini dile getiren Başkan Aygün, yeni alınan hayvan acil müdahale aracının bu bağlamda çok gerekli olduğunu söyleyerek, "Önceden sokak köpeklerini toplayıp barınağa kapatıyorduk. Ancak kısa bir süre sonra topladığımız yerlere başka köpekler geliyordu. Yeni aldığımız araç ile birlikte her yeri dolaşıp sokak köpeklerini topladıktan sonra kısırlaştırıp, aşısını da yapıp yeniden serbest bırakacağız. Kısırlaştırılan köpek saldırganlıktan uzaklaşıyor. Ayrıca bir mekanda bir köpek olduğu zaman oraya başka köpek gelemiyor. Tüm bunların bilimsel araştırmasını yaptık. Yeni hayvan ambulansımızla birlikte sokak köpekleri sorununu da en kısa sürede çözeceğiz" diye konuştu.


8 tonluk kuka ile birlikte tıkanan kanalizasyonları açacaklarını ve yağmurlarda sel sorunu yaşamayacaklarını söyleyen Aygün, bazı sorunları iletmek ve çözüm önerilerine maddi kaynak sağlamak için gittiği Ankara’dan döner dönmez yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği ölüm kavşağı olarak adlandırılan Altınova Kavşağı ile ilgili olarak da, konuyu Ankara’da gerekli yerlere ilettiğini, en kısa sürede çözüm projelerinin üretileceğini de sözlerine ekledi.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 12:46:23
Güncelleme :21 Ağustos 2004 Cumartesi 18:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?