5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Tekirdağ duyarsız kaldı

TEKİRDAĞ MERKEZ KAN BAĞIŞINA İLGİSİZ

"Kanınızı sivrisineklere değil, Kızılay'a bağışlayın" sloganıyla Tekirdağ'a gelen Türk Kızılay'ı Mobil Kan Merkezi'nin Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı kampanya ile dün vatandaşlardan 90 ünite kan toplandı. Mobil Kan Merkezi Müdürü Dr. Atilla Saraçoğlu Tekirdağ merkezden az kan bağışı geldiğini vurgulayarak, vatandaşları kan bağışına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Türk Kızılay'ı Mobil Kan Merkezi, sahilde stand kurarak Tekirdağlı vatandaşların kan bağışlarını kabul etti. 16.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmet veren Mobil Kan Merkezi'ne 5 saat içinde 90 ünite kan toplandı. Mobil Kan Merkezi Müdürü, Dr. Atilla Saraçoğlu, Tekirdağ genelinde 5 gün sürecek bir kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirtti. İlk gün Tekirdağ Merkez'de kan bağışı toplamaya başladıklarını aktaran Saraçoğlu sırasıyla Çorlu, Lüleburgaz ve Çerkezköy'e de uğrayacaklarını belirtti.

Ramazan dolayısıyla kan bağışı kampanyasını sahil bandında saat 16.00'da başlattıklarını ve gece saat 24.00'a kadar bağış toplamayı sürdüreceklerini belirten Dr. Saraçoğlu, yaklaşık 5 saatlik süre zarfında 90 ünite kan topladıklarını söyledi. Saraçoğlu, "Tekirdağ genelinde ilçeler bazında değerlendirdiğimizde en az kan bağışı katılımının Merkez'de olduğunu görüyoruz. Önceki kan bağışı kampanyalarımızda örneğin Çerkezköy'ün nüfusu Merkez'in yarısı olmasına rağmen yaklaşık iki kat daha fazla kan toplamıştık. Tekirdağ Merkez'de yaşayan vatandaşlarımızın kan bağışına ilgilerinin artmasını umuyorum. Çünkü her kan bağışı bir canın kurtuluşu demektir" diye konuştu.

TEKİRDAĞ MERKEZ KAN BAĞIŞINA İLGİSİZ
TEKİRDAĞ MERKEZ KAN BAĞIŞINA İLGİSİZ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 13:05:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?