3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ girişine çevre düzenlemesi

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan Tekirdağ-İstanbul karayolu üzerinde asfalt yenileme çalışmalarının yanı sıra kavşaklarda çevre düzenlemesine gidildiğini ifade ederek, "Eğer gerekli çevre düzenlemesi yapmazsanız belirli bir kent havasına giremiyorsunuz. Derme çatma sistemler yerine güzel görünüm sağlıyoruz" dedi. 

Tekirdağ-İstanbul karayolu üzerindeki asfaltlama çalışmalarını gezen Vali Aydın Nezih Doğan, hava şartları el verdiği sürece yeniden yapılan asfaltlama çalışmalarının süreceğini söyledi. İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen karayolu çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Vali Doğan, çevre düzenlemesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Doğan, "Yolun hem güneyi hem de kuzeyi kaplanacak. Havalar müsaade ettiği sürece de yolun güney hattından İstanbul istikametine doğru çalışmalar devam edecek. Tabi havalar uzun dönem hava raporlarına göre Aralık ayı sonuna kadar iyi gidecek gibi görünüyor. Her iki tarafın da asfaltlanması çok uzun sürmez, önümüzdeki hafta içerisinde kaplama işlemleri biter. Ama ondan sonra denize yakın olan yani güney tarafından İstanbul'a doğru devam edecek. Kavşaklarda bir çalışma yapıyoruz. Her kavşağı belirli kamu kuruluşlarına adeta zimmetledik. Gerekli bakım ve güzelliğinden sorumlu olacaklar. Bunlar BOTAŞ, belediyeler ve İl Özel idaresi olacak. Böylece Tekirdağ gelişindeki bu kavşaklar bir parça daha güzelleştirilmeye çalışılacak. Görüntünün önemi artık çok büyük. Eğer gerekli çevre düzenlemesi yapmazsanız belirli bir kent havasına giremiyorsunuz. Derme çatma sistemler yerine güzel görünüm sağlıyoruz. Bu yolu kullanmakta olan insanlar açısından da bir görsel güzellik ortaya çıkıyor. 

Tekirdağlılar açısından da övünmelerini gerektirecek bir yapı oluşuyor. Bunlar için bütçeden neredeyse hiç masraf yapmıyoruz. Bunları Tekirdağ dostları temin ediyorlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?